FOLLOW US: facebook twitter

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ στην Ηλεία σχολιάζουν το αποτέλεσμα των εκλογών – Το μήνυμα της συμμετοχής και της διαφοράς

Ημερομηνία: 07-12-2021 | Συντάκτης:

-«Δεν χρειάζεται β΄ γύρος», δηλώνει στην «Πρωινή» ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας, Σ. Γιατράς, αποκαλύπτοντας σχετική πανελλαδική πρωτοβουλία


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Η τεράστια συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής είναι το πιο θετικό χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην «Πρωινή» πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία, καθώς και στελέχη του κόμματος.
Παράλληλα, κάνουν λόγο για «καθαρό» αποτέλεσμα ως προς τον νικητή, τονίζοντας ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Θεόδωρος Λώλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η μαζική συμμετοχή των πολιτών έστειλε σαφή και καθαρά μηνύματα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Το αίτημα για Ανανέωση Ιδεών και Προσώπων, η Ενότητα, η Προοπτική, αποτελούν τον οδικό μας χάρτη, είναι η στόχευσή μας για το αύριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η διαδρομή μας έχει συνέχεια, έχουμε ένα ακόμη ραντεβού, την Κυριακή δίνουμε ισχυρή εντολή στον νέο μας Πρόεδρο να οδηγήσει την παράταξή μας μπροστά, με τη ματιά μας στραμμένη στο μέλλον. Συμμετέχουμε και συνεχίζουμε», ανέφερε.

Ο Μισέλ Αμπου-Χάντμπα υπογράμμισε το υψηλό ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία και στάθηκε στην ανάγκη διατήρησης της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας. «Οι 270.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής έδωσαν ηχηρά μηνύματα. Θέλουν την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι συμπληρωματικής δύναμης. Η ανανέωση προσώπων και πολιτικών είναι ισχυρά κοινωνικά αιτήματα που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αυτονομία και την ενότητα του κόμματος. Σε αυτή την πολιτική συγκυρία οι μάχες χαρακωμάτων θα τραυματίσουν την Παράταξη. Θα υπηρετήσω και θα τιμήσω την λαϊκή εντολή», σημείωσε.

Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, οποίος υποστήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο, δήλωσε ότι είναι απόλυτα σεβαστή η ετυμηγορία των πολιτών. «Σεβόμαστε την ετυμηγορία του προοδευτικού κόσμου, που ψήφισε όλους τους υποψηφίους. Τους ευχαριστούμε που μας τίμησαν και συνεχίζουμε ενωμένοι για την αυριανή μέρα στο ΚΙΝΑΛ και το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε έναν καθαρό αγώνα με σεβασμό στους συνυποψηφίους και μαζί του κάναμε ένα όμορφο ταξίδι με ψηλά το κεφάλι», ανέφερε και προανήγγειλε τοποθέτησή του για τον β΄ γύρο εντός των ημερών.

Ο Φώτης Δημήτρουλας επισήμανε την αστοχία των δημοσκοπήσεων και πρόσθεσε πως ιδανικός αρχηγός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Χάρης Καστανίδης. «Για όσους γνώριζαν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ και την πορεία του από την ίδρυσή του, τα ποσοστά ήταν αναμενόμενα. Τα γκάλοπ έπεσαν έξω και για το θέμα να το το πάρει σοβαρά υπόψη όλος ο κόσμος. Ο Χάρης πρέπει να είναι ευχαριστημένος με αυτό το ποσοστό γιατί ήταν ίσως ο μοναδικός έξω από μηχανισμούς και από τα ΜΜΕ και θεωρώ πως είναι ο πιο άξιος για νέος αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας», είπε.

Ο Δημήτρης Δρακόπουλος δήλωσε: «Το σημαντικό είναι ότι καταγράφηκε πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει κόσμος που αναζητά πολιτική έκφραση από το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής. Ο Παύλος Γερουλάνος έδωσε έναν πολύ αξιόλογο προεκλογικό αγώνα, δίνοντας έμφαση στην πολιτική και ιδεολογική διάσταση της εκλογικής μάχης. Θεωρώ πως το αποτέλεσμα του α΄ γύρου έδειξε καθαρά την προτίμηση των ψηφοφόρων και πιστεύω ότι ίσως να μη χρειάζεται να πάμε σε β’ γύρο».

H Xαρά Αλτούνη ανέφερε σε ανάρτησή της: «Χθες δώσαμε την πιο σημαντική μάχη των καιρών μας για την Κεντροαριστερά. Καθείς και καθεμιά από το δικό του/της μετερίζι, με στόχους, προσπάθειες και όνειρα. Το χθεσινό μήνυμα είναι αυτό που προκύπτει από 280.000 σχεδόν προοδευτικούς πολίτες που αμφισβητούν ακόμη κάτι μέσα τους, γιατί δε γίνεται αλλιώς. Παλέψαμε μαζί με τον Παύλο Χρηστίδη με θηρία και πήραμε άξια την 4η θέση, χωρίς στρατό, χωρίς αγκάθια, με 8.000 ανθρώπους να δείχνουν πως στηρίζουν αυτό το αφήγημα που γεννήθηκε πριν τις 5 Δεκέμβρη για να ανθίσει πλάι και μαζί με όλους, από τις 6 Δεκέμβρη μέχρι ο χώρος μας να βρεθεί ξανά εκεί που του οφείλει η Ιστορία, εκεί που αξίζει.

«Βόμβες» από Γιατρά και Μπουλμπασάκο

Μετά το 37% του Νίκου Ανδρουλάκη και τη διαφορά του 9,7% από τον Γιώργο Παπανδρέου, έχει αναπτυχθεί από χθες μια συζήτηση για τη μη διεξαγωγή β΄γύρου, με το σκεπτικό ότι η λαϊκή εντολή είναι καθαρή.

Όπως αποκάλυψε στην «Πρωινή» ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ Ηλείας, Σάκης Γιατράς, είναι σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία γραμματέων πανελλαδικά προς την κατεύθυνση της απόσυρσης του πρώην πρωθυπουργού από την κούρσα.
«Το θετικό ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις κάλπες. Αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε ως παρακαταθήκη. Από εκεί και πέρα, η διαφορά υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη είναι τέτοια, που θεωρώ πως δεν χρειάζεται να πάμε σε β΄ γύρο εκλογών. Το αποτέλεσμα είναι σαφές και καθαρό και έχω αναλάβει μαζί και με άλλους γραμματείς πανελλαδικά πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

Ο Ηλείος γιατρός και δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού», Γιώργος Μπουλμπασάκος, εξέφρασε παρόμοια άποψη, σημειώνοντας ότι στον β΄γύρο θα στηρίξει τον Έλληνα ευρωβουλευτή.

«Οι 270.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής έδωσαν ηχηρά μηνύματα. Θέλουν τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη σε ρόλο πρωταγωνιστή και όχι συμπληρωματικής δύναμης. Η ανανέωση προσώπων και πολιτικών είναι ισχυρά κοινωνικά αιτήματα που κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει. Όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αυτονομία και την ενότητα του κόμματος. Σε αυτή την πολιτική συγκυρία οι μάχες χαρακωμάτων θα τραυματίσουν την Παράταξη. Θα υπηρετήσω και θα τιμήσω τη λαϊκή εντολή», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος