FOLLOW US: facebook twitter

Σταύρος Αραχωβίτης από Αρχαία Ολυμπία: “Βασικός πυλώνας ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας”

Ημερομηνία: 18-02-2019 | Συντάκτης:

Ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας στην νέα, μεταμνημονιακή εποχή, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης τον πρωτογενή και γενικότερα τον αγροδιατροφικό τομέα, μιλώντας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο υπουργός τόνισε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αναδείχτηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης και δήλωσε αποφασισμένος να οδηγηθεί με αποτελεσματικό, αλλά και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, σε αυτήν την πορεία προς το μέλλον, «απαλλαγμένοι από τα λάθη, τις στρεβλώσεις και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος».

Χαρακτήρισε κρίσιμο παράγοντα σε αυτήν την πορεία τις συνεργασίες όλων των εμπλεκομένων, σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο αυτές να ενισχυθούν καθώς και η αλληλεπίδρασή τους, τόσο κάθετα, όσο και οριζόντια. «Φυσικά» υπογράμμισε «τα οφέλη αυτής της συλλογικής προσπάθειας χρειάζεται να διανέμονται δίκαια στους παραγωγούς, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν και να παράγουν ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα».

«Οι συνεργατικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις ταχείας μετάβασης στο νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης, ώστε να αποδώσουν κρίσιμα εργαλεία, όπως το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης και να προωθηθούν οι αναγκαίες εκείνες μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν παραγωγικές δυνάμεις και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα» σημείωσε ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Αναφερόμενος στα μεγάλα περιθώρια διεύρυνσης των εξαγωγών, ώστε τα ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει στα τραπέζια των καταναλωτών όλου του κόσμου, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη στρατηγική και στόχευση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος