FOLLOW US: facebook twitter

Στάθης Καννής: «Το Λύκειο Ελληνίδων παράγει πολιτισμό»

Ημερομηνία: 12-02-2024 | Συντάκτης:

«Το Λύκειο Ελληνίδων παράγει πολιτισμό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ Στάθης Καννής κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στα «Χαραλάμπεια» στο Διοικητήριο, όπου εξήρε το έργο του σωματείου και της προέδρου του κ. Κατερίνας Παρασκευοπούλου καθώς και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα «Χαραλάμπεια», μία παράσταση- θεσμός συνυφασμένη με το Λύκειο των Ελληνίδων του Πύργου προς τιμήν του προστάτη μας Αγίου Χαραλάμπους, επέστρεψαν μετά από την πανδημία του 2019.

Σε μία καταπληκτική εκδήλωση τα χορευτικά και μουσικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων παρουσίασαν σε πολυπληθές κοινό, θρύλους και ιστορίες που έχουν καταγραφεί στο λαϊκό αίσθημα και έχουν σφραγίσει γενιές Ελλήνων από τους περασμένους αιώνες. Και αν και έρχονται από το μακρινό παρελθόν, παραμένουν ζωντανοί και αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας για τη ζωή των ανθρώπων και τα πάθη τους.

Όπως είναι γνωστό φέτος στο Λύκειο Ελληνίδων απονεμήθηκε το βραβείο “Σάκη Σπήλιου Μπιρμπίλη” από την Ακαδημία Αθηνών για την προσφορά του στην διατήρηση της πολιτιστικής ιστορίας του τόπου μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia