FOLLOW US: facebook twitter

Σχολικά σε μαθητές από το χαρτζιλίκι του! – Παράδειγμα προς μίμηση η πράξη αλληλεγγύης του πρωτοετή Πυργιώτη φοιτητή Ιατρικής Π. Στάμου σε παιδιά του δημοτικού Αγ. Γεωργίου

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα
Πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης από τον πρωτοετή φοιτητή Ιατρικής από τον Πύργο, Παναγιώτη Στάμο
-Προσέφερε από το χαρτζιλίκι του σχολικά στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου

Σε μια υπέροχη πράξη προσφοράς και  αλληλεγγύης που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, προχώρησε χθες ο πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Στάμος από τον Πύργο. Με τα χρήματα από το χαρτζιλίκι του, αγόρασε σχολικά είδη και τα προσέφερε στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου, του σχολείου που ο ίδιος φοίτησε την 6ετία 2009-2015 και από το οποίο όπως ο ίδιος μας είπε, πήρε τις βάσεις για ότι έχει πετύχει μέχρι σήμερα!

Ένας νέος με πολλές επιτυχίες σε μαθητικούς διαγωνισμούς στο ενεργητικό του, και φυσικά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που με την πρωτοβουλία του αυτή, θέλησε να ευχαριστήσει τους 26 μαθητές του δημοτικού σχολείου Αγίου Γεωργίου και τις οικογένειες τους, που το διατηρούν ζωντανό!

«Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα Δημοτικά Σχολεία Τοπικών Κοινοτήτων δεν υστερούν σχεδόν σε τίποτα από τα αντίστοιχα των πόλεων. Οι απόφοιτοι του Δημοτικού μας, άλλωστε, κάθε χρόνο το αποδεικνύουν μέσω των επιτυχιών τους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Μάλιστα στα ολιγομελή τμήματα ξεδιπλώνεται ευκολότερα η προσωπικότητα κάθε μαθητή, εντοπίζονται ταχύτερα οι αδυναμίες του και παράλληλα δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των παιδιών. Θέλοντας να πω ένα ευχαριστώ στους 26 μαθητές και τις οικογένειές τους που διατηρούν ζωντανό το Δημοτικό μας παρέδωσα συμβολικά σε κάθε παιδί μερικά σχολικά είδη συνοδευόμενα από ευχές για μια παραγωγική σχολική χρονιά γεμάτη από γνώσεις, εμπειρίες και χαμόγελα! Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχα με τους μικρούς μαθητές προσπάθησα να τους εμφυσήσω το εξής μήνυμα: “Εάν πολλοί προσφέρουμε από λίγα, τότε μπορούμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματά μας.” Δεν ξέρω εάν μπόρεσαν να καταλάβουν από τόσο μικρή ηλικία την έννοια της αλληλεγγύης αλλά είμαι σίγουρος ότι παρόμοιες ενέργειες προσφοράς, σε βάθος χρόνου, δύνανται να τους ωθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Φέτος αποτέλεσε την πρώτη χρονιά που πραγματοποιώ αυτήν την ενέργεια,ως πρωτοετής φοιτητής πλέον, και έχω σκοπό να την συνεχίσω και τις επόμενες χρονιές παροτρύνοντας και άλλους συνομήλικούς μου να στηρίξουν το εγχείρημα μου. Ανανεώνω το ραντεβού με τους μικρούς μου φίλους-συγχωριανούς για τον Σεπτέμβρη του 2022. Εάν ακόμα κάποιος αναρωτιέται το “κέρδος” από αυτό το εγχείρημα, θα ήθελα να του εκμυστηρευτώ ότι τα χαμογελαστά πρόσωπα και τα εγκάρδια “ευχαριστώ” των μικρών μαθητών αποτελούν την μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος