FOLLOW US: facebook twitter

«Να αποζημιωθούν όλοι οι πυρόπληκτοι στο 100%» – Νέα κινητοποίηση χθες στον Πύργο από την Επιτροπή Πυροπλήκτων Ηλείας

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Δυναμική κινητοποίηση με αποκλεισμό του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Πυρόπληκτων της Ηλείας, συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διεκδίκηση και την ικανοποίηση των αιτημάτων των πυρόπληκτων της περιοχής.

Στην διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε ο Θανάσης Βομπίρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηλείας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνέχισης των κινητοποιήσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων που θα επιτρέψουν στους πυρόπληκτους να παραμείνουν στον τόπο τους.

«Η Περιφέρεια και η Αποκεντρωμένη είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, την πολιτική της υλοποιούν. Η κυβέρνηση ευθύνεται για το γεγονός ότι κάηκε όλη η περιοχή και όλη η Ελλάδα. Δεν έχει κάνει τίποτα για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία. Το 2007 καήκαμε ολοσχερώς, το Ταμείο Μολυβιάτη το ρίξανε αλλού και δεν έγινε τίποτα απολύτως. Είναι υπεύθυνοι για αυτό το διαχρονικό έγκλημα. Τώρα πάει ο ΕΛΓΑ στα χωριά και μας λέει ότι μερικές αποθηκες και κάποια εργαλεία που κάηκαν, για κάποιους λόγους μένουν εκτός και δεν αποζημιώνονται», τόνισε ο Θανάσης Βομπίρης και πρόσθεσε ότι σταθερο αίτημά τους είναι η πλήρης αποζημίωση σε όλους τους πυρόπληκτους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

«Εμείς από την πρώτη σιτγμή είπαμε ότι πρέπει να αποζημιωθούν όλοι όσοι πλήττονται στο 100% είτε είναι αγρότες είτε οτιδήποτε άλλο, όπως πχ τα ελαιοτριβεία, διότι δεν θα έχουν δουλειά και εισόδημα. Εμείς ζητάμε να μην μπουν όροι και κριτήρια που μόνο σκοπό έχουν να αποκλείσουν πυρόπληκτους από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Αυτά τα κόλπα τα έκαναν και πέρυσι στο Χελιδόνι και ο ΕΛΓΑ δεν αποζημίωσε κανέναν. Εκεί το πάνε πάλι. Ο κόσμος έχει κάνει αιτήσεις και περιμένει να αποζημιωθεί και αυτοί φαίνεται ότι θα πάνε να κάνουν συμψηφισμούς με τον ΕΛΓΑ. Είναι κοροϊδία και δε μας καλύπτουν τίποτα», ανέφερε.

Επισημαίνεται ότι έναν και πλέον μήνα από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό και η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη για τους πυρόπληκτους. Μεταξύ άλλων, διεκδικούν αποζημίωση στο 100% για τις καταστροφές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, άμεση αποκατάσταση των ζημιών, χορήγηση όσων ζωοτροφών είναι αναγκαίες για τη βόσκηση των κοπαδιών στους κτηνοτρόφους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος