FOLLOW US: facebook twitter

Σταμάτησε η χορήγηση χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς της Ουρολογικής με απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας!

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
-Σε μεγάλη ταλαιπωρία μπαίνουν ασθενείς που θα αναγκαστούν εν μέσω Covid να πάνε σε Πάτρα ή Καλαμάτα
-“Κάτι δε πάει καλά με το Γ.Ν. Ηλείας” αναφέρει ρεπορτάζ ιατρικού site

Σε μια,… αδικαιολόγητη απόφαση, διακοπής της χορήγησης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων σε καρκινοπαθείς ασθενείς της Ουρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, προχώρησε αιφνιδιαστικά η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας μετά τις καταγγελίες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου ότι νοσηλευόμενος ασθενής κινδύνευσε  εξαιτίας της αφαίρεσης του Εφημερεύοντα Ουρολόγου από το πρόγραμμα εφημερίας!

Η απόφαση αυτή, εύκολα θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηρίσει ως «εκδικητική» προς τους γιατρούς της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών που τόλμησαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ωστόσο εκδικητικό όμως φαίνεται πως θα είναι το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης ως προς τους ασθενείς που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζονται στο πρόβλημα της υγείας τους, από τη συγκεκριμένη κλινική. Και μπορεί ουσιαστικά επισήμως το νοσοκομείο να μην πραγματοποιεί θεραπείες καρκινοπαθών, το φιλότιμο όμως του προσωπικού δεν τους επιτρέπει να αφήσουν τόσους ανθρώπους χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα περιορίζοντας έτσι την ταλαιπωρία που θα υφίστανται από την μετακίνηση τους σε Νοσοκομεία εκτός Νομού.

Το σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει ανέδειξε συγκεκριμένο ιατρικό σάιτ χθες, δημοσιεύοντας ρεπορτάζ με τον τίτλο «Κάτι δεν πάει καθόλου καλά στο Γ.Ν. Ηλείας- Σταματάει και η χορήγηση χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς της Ουρολογικής” επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: “Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια σταθερή ροή ανακοινώσεων για την νεοσυσταθείσα ΜΕΘ Covid του Γ.Ν. Πύργου. Η Διοίκηση περηφανεύεται για τη δημιουργία της και οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται ότι η στελέχωση της ΜΕΘ Covid όπως και της κλινικής Covid είναι επικίνδυνα υποστελεχομένες και η όποια στελέχωση βασίζεται σε ειδικευόμενους, επικουρικούς αλλά και σε ειδικευμένους χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία για την ασφαλή λειτουργία τους. Και σαν να μην έλλειπαν όλα αυτά, σήμερα η Διοίκηση του Γ.Ν. Πύργου αποφάσισε να σταματήσει και τη χορήγηση χημειοθεραπειών στους καρκινοπαθείς ασθενείς συγκεκριμένης κλινικής!”.

Ακολούθως  το ρεπορτάζ κάνει αναφορά στις ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου που προηγήθηκαν σχετικά με τις διαμαρτυρίες που αφορούσαν τη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ covid-19 με γιατρούς χωρίς εξειδίκευση και εμπειρία στην Εντατικολογία με τίτλο “Ζωές σε κίνδυνο” αλλά και στην ανακοίνωση με τίτλο: “Ασθενείς στον αυτόματο”.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα του σάιτ αναφέρει: “Η απάντηση της Διοίκησης ήταν να τροποποιήσει το πρόγραμμα εφημεριών χωρίς ενημέρωση των γιατρών με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ασθενής της Ουρολογικής Κλινικής όπως καταγγέλλεται… Προχθές, με συνέντευξη του ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας, σε τοπική εφημερίδα, μιλούσε για την ΜΕΘ covid υποστηρίζοντας πως «Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγάλα νοσοκομεια της Ελλάδας. Ωστόσο, κάτι δεν πάει καλά στο νοσοκομείο… Τα λεγόμενα του κ. Διοικητή ακούγονται ίσως εντυπωσιακά και θα ήταν πραγματικά ευχής έργον, μια ευνοϊκή εξέλιξη αλλά δεν απαντάει στα όσα αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί… Επίσης, αυτό που δεν μας εξηγεί η Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι το σημερινό έγγραφο που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου όπου σταματάει/καταργεί τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Πύργου! Φυσικά ο κ. Διοικητής θα έχει μια λογική απάντηση στο εύλογο ερώτημα: “γιατί σταματάτε τις χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς της (συγκεκριμένης) κλινικής”?

Άλλωστε υποθέτουμε ότι θα πρέπει να αναλύσει και να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση στην Διοίκηση της 6ης ΥΠε και στο Υπουργείο… και φυσικά και στην τοπική κοινωνία.

Οι πληροφορίες ότι πρόκειται για αντίποινα στις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας της Ένωσης ή/και για την καταγγελία που έγινε για το περιστατικό στην Ουρολογική κλινική (ο Διευθυντής της οποίας είναι ο Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Πύργου) δεν μπορεί να αληθεύουν… Είναι αδιανόητο να πιστέψει κανείς τέτοια μικροπρεπή συμπεριφορά στις πλάτες καρκινοπαθών ασθενών!” καταλήγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος