FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα ντράπηκε… η ντροπή!!: Πανελλήνια οργή αλλά και συγκίνηση ταυτόχρονα, προκάλεσε η εικόνα… τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Πεύκης

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

Σάλο προκάλεσε το χθεσινό  ρεπορτάζ και πρώτο θέμα της ΠΡΩΙΝΗΣ  με πρωταγωνιστές  πέντε μαθητές  δημοτικού του ορεινού χωριού Πεύκη ( Δ.Ε Ωλένης) του δήμου Πύργου που προσπαθούν να κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση στην αυλή ενός καφενείου- ψησταριά, του μοναδικού χώρου που διαθέτει ίντερνετ,  με ένα κινητό και ένα παλιό λαπτοπ  με τίτλο “Και μετά σου λέει… μάθε παιδί μου γράμματα”!

Το ρεπορτάζ της Πρωινής έλαβε Πανελλήνια διάσταση, χθες έπαιζε από το πρωί σε αθηναϊκές εφημερίδες ( όπως την ΕΦΣΥΝ και το Documento) και μεγάλα site (όπως το tvxs, dikaloλοgitika κλπ)  και πρωταγωνιστούσε στο facebook με χιλιάδες σχόλια από τις διαδοχικές αναρτήσεις και κοινοποιήσεις, ενώ  ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έκανε σχετική ανάρτηση για το θέμα στο προφίλ του στο facebook παρουσιάζοντας το ρεπορτάζ της Πρωινής!!  Σχολίασε δε ότι η εικόνα αυτή δυστυχώς δεν προέρχεται από κάποια τριτοκοσμική χώρα και βεβαίως επέκρινε την στάση του υπουργείου Παιδείας για την πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση που εξελίσσεται σε φιάσκο, κάνοντας λόγο για «κατάντια».  Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε διάστημα μόλις 2-3 ωρών είχε 3.000 like και εκατοντάδες σχόλια και κοινοποιήσεις! Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι μεταξύ άλλων το post του πρώην Πρωθυπουργού κοινοποίησαν στις σελίδες τους στο φβ πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, οι Σωκράτης Φάμελλος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Νάσος Ηλιόπουλος ( που είναι και Ηλείοι), ο Χρήστος Σπίρτζης κ.α, Νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα, σύλλογοι δασκάλων και γονέων, αλλά και απλοί πολίτες με επικριτικά σχόλια για το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης και κυρίως για την ανοργανωσιά αλλά και την έπαρση με την οποία αντιμετωπίζεται από την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως.  Γιατί η εικόνα των μαθητών της Πεύκης που έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας, είναι απλώς ενδεικτική μιας κατάστασης που επικρατεί σε πολλά χωριά στην ελληνική ύπαιθρο και όπως γράφαμε και χθες, Πεύκες δυστυχώς υπάρχουν πολλές σε όλη τη χώρα, σε ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, αλλά και μέσα στις πόλεις και τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου αδύναμες οικονονομικά οικογένειες δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να κάνουν τα παιδιά τους μάθημα!

Βεβαίως, το θέμα αυτό των μικρών μαθητών της Πεύκης, ευαισθητοποίησε και τους τοπικούς παράγοντες της Ηλείας και  προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών του νομού, όπως και του δήμου Πύργου, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου. Ειδικότερα ο δήμος Πύργου δεσμεύτηκε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι μαθητές της Πεύκης θα αποκτήσουν τα δικά τους τάμπλετ που θα τους τα χορηγήσει ο δήμος Πύργου αλλά για το θέμα το Ίντερνετ επισημάνθηκε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό τεχνικό θέμα που ωστόσο δεν έχει να κάνει με την Αυτοδιοίκηση αλλά με τις εταιρίες τηλεφωνίας που πρέπει να δώσουν τη λύση.

Και το σίγουρο είναι ότι με την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, οι μαθητές της Πεύκης ένα τάμπλετ θα το αποκτήσουν, χωρίς όμως αυτό να λύνει το πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη του Ίντερνετ το οποίο όπως φαίνεται θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα για τους μαθητές… δύο ταχυτήτων!.

Να πούμε ωστόσο ότι το θέμα, πέρα από αγανάκτηση, προκάλεσε και συγκίνηση και αρκετοί ήταν εκείνοι που ευαισθητοποιήθηκαν και ζήτησαν να στηρίξουν τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα χθες, δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από την Αγγλία, όπου ένας 27χρονος Έλληνας που  ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και  που θέλησε να διατηρήσει των ανωνυμία του, ενδιαφέρθηκε για το πρόβλημα των παιδιών στην Πεύκη και ζήτησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του χωριού για να συνδράμει τα παιδιά όπως μπορεί.

Γ. Ξουλεής: “ Ενωμένοι δείξαμε τη δύναμή μας!»

Ο πρόεδρος της Τ.Κ Πεύκης και ο ιδιοκτήτης του καφενείου που φιλοξενεί στο χώρο του τα παιδιά για το μάθημα παρέχοντάς τους και ίντερνετ κ. Γρηγόρης  Ξουλεής μετά την τεράστια δημοσιότητα που έλαβε το θέμα δήλωσε;

«Ευχαριστώ για την ευαισθητοποίηση και το ενδιαφέρον που δείξατε ολοι για το πρόβλημα με την τηλεκπαιδευση με τα παιδιά του χωριού μας.

Η αλήθεια είναι οτι μέσω της κίνησης μου το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα και απο Δευτέρα με ενημέρωσαν οτι το θεμα θα επιλυθεί. Θέλω να σας ευχαριστήσω ολους γιατί ενωμένοι δείξαμε την δύναμη μας.

Να ευχαριστήσω όλα τα πολιτικά κόμματα  και τα ΜΜΕ,  που ανέδειξαν το θεμα και να ζητήσω συγγνώμη σε όσους δεν μπόρεσα να απαντήσω αλλά καταλαβαίνετε οτι δεν ηταν  εύκολο ούτε  για μένα αλλα και ουτε  για τα παιδιά όλη αυτη η δημοσιότητα…

Ευχαριστώ πολυ και δεσμεύομαι για οτι καλύτερο  απο πλευράς μου…»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος