FOLLOW US: facebook twitter

Σταμάτησαν τα επισκεπτήρια στα ιδρύματα στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορονοϊό

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με αυξημένα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό λειτουργούν τα ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, καθώς οι ηλικιωμένοι είναι ευπαθής κοινωνική ομάδα και πιθανή προσβολή τους από τον ιό θα είχε σοβαρές και απρόβλεπτες συνέπειες.

Από τις αρχές του Μαρτίου και την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Ηλεία, αποφασίστηκε η αναστολή των επισκεπτηρίων, για να αποφεύγονται οι επαφές και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους τρόφιμους, και ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, διευθυντής του Άσυλου Ανιάτων και Κατακοίτων Γερόντων «Νέα Βασιλειάς», έχουν εφαρμοστεί οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τους 93 τροφίμους και τους 47 εργαζομένους.

«Εφαρμόζουμε ό,τι προβλέπουν οι σχετικές οδηγίες για την προστασία των τροφίμων και των εργαζομένων από τον ιό. Δεν επιτρέπονται τα επισκεπτήρια και οι τρόφιμοι επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους συγγενείς τους. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας διότι έχουμε πάρει εγκαίρως όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποτραπεί η μετάδοση του ιού», τόνισε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος