FOLLOW US: facebook twitter

Νέα κοινωνική δομή για τον κορονοϊό στην Κρέστενα με στόχο την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων

Ημερομηνία: 06-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ειδική δομή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης για την ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορονοϊού συγκρότησε ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με στόχο να κυρίως να προστατέψει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του δήμου που δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους λόγω του αναγκαστικού κατ’οίκον περιορισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση του δημάρχου Σάκη Μπαλιούκου, η δομή θα καλυφθεί από το προσωπικό που υπηρετεί στις ήδη υπάρχουσες κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο Σπίτι Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο), ενώ θα συνδράμουν κι άλλοι δημοτικοί υπάλληλοι από τις υπηρεσίες που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του κορονοϊού. Για την ενίσχυση του έργου των δομων, ο δήμος προσέλαβε και ψυχολόγο στο Κέντρο Κοινότητας μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να συνδράμει στην υποστήριξη των δημοτών.

Μέσα από τη νέα δομή θα γίνεται καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τα σπίτια τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν, τω ναπόρων και οικονομικά αδυνάτων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν  και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν, ενώ θα γίνεται και εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης.

Η νέα δομή θα συνδράμει επίσης στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, θα λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο και ιστότοτοπος για την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, ώστε να διεκπεραιώνονται τα αιτήματά τους και να παραλαμβάνουν τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κάθε άλλη εργασία συναφήε με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού. Χώρος δράσης της δομής ορίστηκαν οι εγκαταστάσεις της πρώην μαθητικής εστίας Κρεστένων και προΐσταται η  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Κων/να Στρουμπάκου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος