FOLLOW US: facebook twitter

Σταγόνα στον ωκεανό τα μέτρα για το δημογραφικό

Ημερομηνία: 23-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το πλαίσιο για την ανάσχεση του δημογραφικού θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το υψηλό κόστος φροντίδας και ανατροφής του παιδιού, ενώ πρέπει να στηρίζεται και η οικογενειακή ζωή, περιορίζοντας τις θυσίες στα επαγγελματικά και προσωπικά θέματα που καλούνται να κάνουν οι γονείς.

Την αύξηση του επιδόματος γέννησης από 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που ισχύει σήμερα, σε 2.400 έως 3.500 ευρώ αναλόγως του αριθμού των τέκνων, και μάλιστα αναδρομικά από 1/1/2023, ανακοίνωσαν την Δευτέρα, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πολλοί και πολλές υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ένα ταμειακό μέτρο, ώς αντίβαρο της συζήτησης για τα ομόφυλα ζευγάρια και για τους συνειρμούς που δημιουργούνται σε σχέση με το σχεδιασμό της για την οικογενειακή πολιτική, σε συντηρητικά κοινά, που αποτελούν και ακροατήριό της.

Πέρα, όμως, από το πολιτικό ή μικροπολιτικό “ζύγισμα” της όλης κατάσταση αυτό που θα πρέπει να μπει σε βάσανο σκέψης, από όλους, είναι το κατά πόσο η αύξηση της επιδόματος γέννησης για κάθε παιδί, φτάνει ή καταλήγει στο να είναι μια “άσφαιρη μπαλοθιά”.

Αναμφισβήτητα, μια εισοδηματική ενίσχυση δεν είναι αμελητέα, ειδικά όταν στη χώρα, ειδικά οι νέες ηλικίες αντιμετωπίζουν πολλά ζητήματα οικονομικής επάρκειας και κυρίως πολλοί και πολλές έχουν και το φάσμα της φτωχοποίησης μπροστά τους, αλλά και ένα πλέγμα προκλήσεων, από την είσοδο στην αγορά εργασίας, τη στέγαση την κοινωνική ανέλιξη. Ωστόσο, είναι προφανές, ότι απαιτούνται πολλά περισσότερα, σε άλλα πεδία.

Πηγή: News247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος