FOLLOW US: facebook twitter

Σταδιοδρομία 2.0: Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022-Μαζί μέχρι το Μηχανογραφικό-Προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Ημερομηνία: 01-02-2022 | Συντάκτης:

Γράφει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας, MSc, MA, ΠΕΣΥΠ*


Παρουσιάζουμε από αυτή τη στήλη ένα αφιέρωμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 που έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών που θα συμμετέχουν στις φετινές εξετάσεις και θα τους συντροφεύσει μέχρι και την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Θα παρουσιαστούν κρίσιμα θέματα που αφορούν το πλαίσιο των εξετάσεων, την επιλογή τμημάτων καθώς και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Αρχικά θα δούμε νέες αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος και αφορούν τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας των μαθητών για την είσοδό τους στα ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να σπουδάσουν στη σχολή που οι ίδιοι επιλέγουν.

Προκήρυξη για τις στρατιωτικές σχολές

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών και σπουδαστριών στις ανώτατες και ανώτερες στρατιωτικές σχολές για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, μέσα και από τις Πανελλήνιες του 2022. Συγκεκριμένα, η προκήρυξη που αφορά την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών και σπουδαστριών στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα [(Ευελπίδων (ΣΣΕ), Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), Ικάρων (ΣΙ)], Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ) και των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) [Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)].

Ο αριθμός των υποψήφιων που θα εισαχθούν στις στρατιωτικές σχόλες των Ενόπλων Δυνάμεων, θα ανακοινωθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) και Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ).

Πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

Οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα δικαιολογητικά από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 08:00 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 24:00 ενώ για τους Έλληνες εξωτερικού από την Τετάρτη 06 Ιουλίου και ώρα 00:00 έως την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 και ώρα 24:00.

 

Περισσότερες Πληροφορίες

* O Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι κάτοχος Πτυχίου Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ). Συνεργάζεται με εταιρίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στο χώρο των Ψυχομετρικών Τεστ και είναι πιστοποιημένος για την χρήση και εφαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). Τέλος, είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Κέντρο Ακαδημαϊκής & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Τηλέφωνο: 6973395041 email: orientation.gr@gmail.com web: www.orientation.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος