FOLLOW US: facebook twitter

Στα χωράφια της βιομηχανικής τομάτας ο Μπόλαρης

Ημερομηνία: 20-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

mpolaris-tomata10

Και επίσκεψη στα δύο εργοστάσια του νομού

Το δρόμο της βιομηχανικής τομάτας από το χωράφι στην επεξεργασία της στο εργοστάσιο, ακολούθησε χθες στην Ηλεία, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης. Επισκέφθηκε τόσο καλλιέργειες στο νομό, όσο και τα δύο εργοστάσια της Unilever και του Κύκνου, σε μια πολύωρη περιοδεία με αντικείμενο ακριβώς την αειφορική καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας.

mpolaris-tomata7

Ο κ. Μπόλαρης έφτασε νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο της Unilever όπου στη συνέχεια μαζί με γεωπόνους επισκέφθηκε πρότυπες φάρμες στη Μυρτιά Πύργου και το Ρουπάκι Ήλιδας, είδε από κοντά τον τρόπο καλλιέργειας και συνομίλησε με τους παραγωγούς που μοιράστηκαν την εμπειρία τους από αυτό τον τρόπο καλλιέργειας και την συμβολαιακή γεωργία.

Στη συνέχεια ο κ. Μπόλαρης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο εργοστάσιο της Unilever παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και – Δημήτρη Μπαξεβανάκη, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και των αντιπεριφερειαρχών Ηλείας Γιώργου Γεωργιόπουλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Μπράμου. Η σύσκεψη ήταν κλειστή και δεν επετράπη η παρουσία των ΜΜΕ. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου, ενώ έπειτα επισκέφθηκε και το εργοστάσιο της εταιρίας «Κύκνος» στα Σαβάλια, πριν αναχωρήσει για τον Πύργο, όπου προήδρευσε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για αγροτικά θέματα.

mpolaris-tomata9

Σε δηλώσεις του σε καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας στη Μυρτιά ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι «… ξεκινά η συγκομιδή της τομάτας και είμαστε δίπλα στους πρωταγωνιστές, τους αγρότες που καλλιεργούν ένα προϊόν ποιότητας, χρησιμοποιώντας καλλιέργεια αειφορίας, με σύγχρονα προγράμματα, με την καθοδήγηση των ειδικών, των γεωπόνων, τις συνέργειες από την πλευρά του εργοστασίου, έτσι ώστε και το αγροτικό προϊόν και το προϊόν της μεταποίησης να έχουν ποιότητα, τέτοια που να τα καταξιώνει και στην ελληνική και στην ξένη αγορά.

mpolaris-tomata3

Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική γεωργία, οι παραγωγοί, η τυποποίηση και η μεταποίηση της χώρας. Με την ποιότητα και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχουμε, μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα να αλλάξουμε την οικονομία της χώρας, να στηρίξουμε τον παραγωγό, την τοπική και την εθνική οικονομία. Τους ευχαριστούμε για αυτό που κάνουν. Είμαστε σε μια πρότυπη φάρμα και η πρόκληση είναι αυτές τις πρότυπες φάρμες να τις πολλαπλασιάσουμε».

mpolaris-tomata4

Ο παραγωγός Χρήστος Λυμπερόπουλος σχολίασε ότι «… την καλλιέργεια αυτή την έχω αγαπήσει από παιδάκι. Δουλεύω μόνο τομάτα και ότι μου συστήνουν οι γεωπόνοι που συνεργάζομαι. Έχουμε άμεση ενημέρωση για το πότε και τι θα ραντίσουμε. Έχουμε και τα κατάλληλα εργαλεία για το πότισμα, κάνουμε εξοικονόμηση σε όλα». Ο γεωπόνος της Unilever Δημήτρης Ηλιόπουλος, από την πλευρά του τόνισε ότι «…συνεργαζόμαστε με συμβόλαιο με 100 παραγωγούς από την περιοχή και καλλιεργούμε με έναν αειφόρο τρόπο. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις εισροές στην καλλιέργεια και να φέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα, που θα έχει αποτέλεσμα για τον παραγωγό και για το εργοστάσιο και για το προϊόν που προσφέρουμε στον καταναλωτή».

mpolaris-tomata8

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος σχολίασε ότι «… η τομάτα αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα αξιοποίησης από την υπεραξία που γίνεται στην περιοχή μας. Οφείλουμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς, όπως αυτοί στηρίζουν την τοπική οικονομία και για αυτό βρισκόμαστε δίπλα τους στη διαδικασία της συγκομιδής μέχρι το εργοστάσιο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος