FOLLOW US: facebook twitter

Στα πρόθυρα του “λουκέτου” η Παθολογική του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 05-09-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Έμεινε μόλις ένας Παθολόγος για όλη την Ηλεία- Επιστολή προς 6η ΥΠΕ για άμεση στελέχωση της κλινικής

–Ανεστάλη και η λειτουργία της μίας από τις δύο κλινικές covid

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Μέρα με τη μέρα διαλύεται το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού εδώ και μερικές ημέρες η Παθολογική Κλινική λειτουργεί με μόλις έναν (!) μόνιμο Παθολόγο και ήδη ανεστάλη η λειτουργία της μίας κλινικής Covid!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο ένας από τους δύο παθολόγους, που εδώ και δύο χρόνια κρατούν όρθια την Κλινική έχοντας φτάσει στα όρια της πνευματικής και σωματικής εξάντλησης, έλαβε τετράμηνη άδεια ανατροφής από την 1η Σεπτεμβρίου και κατά συνέπεια θα απουσιάσει έως και τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ πιθανή η αναστολή της λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής, αφού με έναν μόνιμο γιατρό κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για τη διασφάλιση των ελάχιστων υπηρεσιών ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει ήδη λάβει σχετική επιστολή στην οποία περιγράφονται αναλυτικά οι κίνδυνοι που απορρέουν από τη σημερινή κατάσταση για την ασφάλεια των ασθενών που νοσηλεύονται και θα νοσηλευτούν μελλοντικά στην Παθολογική Κλινική, αφού ο εναπομείνας γιατρός είναι ήδη επιβαρημένος σωματικά και πνευματικά, και ζητείται να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στελέχωσή της με οποιονδήποτε τρόπο, προκειμένου να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της και η συνεπακόλουθη μεταφορά των νοσηλευόμενων σε άλλες νοσηλευτικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ.

Στην Πάτρα θα διακομίζεται ο 18ος!

Η διαρροή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με τις αποφάσεις μετακινήσεων που έχουν ληφθεί με ευθύνη της 6ης ΥΠΕ τους τελευταίους μήνες έχει σοβαρές επιπτώσεις και στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, αφού εδώ και μερικές ημέρες έχει σταματήσει η λειτουργία της μίας από τις δύο κλινικές covid εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.

Αυτό σημαίνει ότι η δυναμικότητά του μειώνεται και πλέον μπορούν να νοσηλεύονται μόνο 17 ασθενείς αντί για 34 ως τώρα. Όπως τόνισε στην Πρωινή αρμόδια ιατρική πηγή, «μέχρι δεκαεπτά θα νοσηλεύονται, ο 18ος θα διακομίζεται αναγκαστικά στην Πάτρα». Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, τη δεδομένη στιγμή νοσηλεύονται 20-22 ασθενείς με κορονοϊό και εκφράζεται ανησυχία από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για το τι μέλλει γενέσθαι τους χειμερινούς μήνες, που τα κρούσματα και οι νοσηλείες αναπόδραστα θα εκτοξευτούν.

Παράλληλα, κύκλοι του Νοσοκομείου Πύργου εξέφρασαν στην Πρωινή την απορία τους για το αντικείμενο της εργασίας των νοσηλευτών που προσφάτως μετακινήθηκαν στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας.

«Κατανοούμε εν μέρει το νομικό επιχείρημα περί επιστροφής τους στην οργανική τους θέση, αλλά απορούμε για το ποιο είναι το αντικείμενο της εργασίας τους, δεδομένου ότι νοσηλεύονται ελάχιστοι ασθενείς, ίσως και κανένας τις περισσότερες μέρες. Οι νοσηλευτές, όπως και ο γιατροί, ανήκουν στο ΕΣΥ και όχι σε συγκεκριμένη πόλη και υπηρετούν πάντα όπου προκύπτει ανάγκη. Είναι σαφές αυτό στη νομοθεσία και το γνωρίζουν όσοι έρχονται να δουλέψουν στη Δημόσια Υγεία», τονίστηκε στην Πρωινή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος