FOLLOW US: facebook twitter

Στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Ημερομηνία: 15-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Συναντήσεις με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Χρήστο Χριστόπουλο και την αναπληρώτρια Διοικήτρια Ειρήνη Αγγελάκου, πραγματοποίησε χθες, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας, στο γραφείο του στη Ν.Μ Πύργου, από τον οποίο και ενημερώθηκε για τις θετικές – μέχρι στιγμής – εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία, δεδομένου του γεγονότος ότι, τις τελευταίες 20 και πλέον ημέρες δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού – covid 19 στην Ηλεία. Το νοσοκομείο ωστόσο, παραμένει σε πλήρη και αυξημένη ετοιμότητα για την διαχείριση πιθανών κρουσμάτων, καθώς είναι ήδη γνωστό πως, στον 3ο όροφο έχει διαμορφωθεί ειδική πτέρυγα για την νοσηλεία ύποπτων ή και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Παράλληλα, ο κ. Χριστόπουλος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ενίσχυση της ΜΕΘ με νέες κλίνες, αλλά και την παραλαβή από το Υπουργείο Υγείας νέων αναπνευστήρων, στις αμέσως επόμενες ημέρες. Ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τον κ. Χριστόπουλο για την καλή διαχείριση της κρίσιμης αυτής κατάστασης, εκθειάζοντας ιδιαίτερα το ρόλο των γιατρών και νοσηλευτών που παραμένουν στην πρώτη γραμμή της «μάχης», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι πολύ σύντομα, θα βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια, και ως νομός και ως χώρα.

Αντίστοιχα τις ευχαριστίες του εξέφρασε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννόπουλος και προς την κα Αγγελάκου, η οποία έχει αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα Αμαλιάδας, όπου και έγινε η συνάντησή τους. Άλλωστε, ήταν και η δομή που αντιμετώπισε το πρόβλημα εν τη γενέσει του, δεδομένης της προέλευσης της πλειοψηφίας των εκδρομέων του γκρουπ του ταξίδεψε στους Άγιους Τόπους, από την Αμαλιάδα και την ευρύτερη περιοχή του κάμπου.

Στο περιθώριο της συνάντησης με την αναπλ. Διοικήτρια, ο κ. Γιαννόπουλος είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών Γ.Ν Αμαλιάδας Νίκο Σδούγα, ο οποίος του μετέφερε τα προβλήματα, λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος