FOLLOW US: facebook twitter

Τι προβλέπει η ΠΝΠ για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων λόγω πανδημίας

Ημερομηνία: 15-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μια σειρά από επιπλέον μέτρα αλλά και παράταση μέτρων για την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων λόγω πανδημίας περιέχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας.

Στη νέα ΠΝΠ της αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, προβλέπονται τα εξής:

Παράταση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων έως 31.05.2020, εφόσον οι υποβληθείσες αιτήσεις παράτασης δεν έχουν εγκριθεί ή  εφόσον η ισχύς τους έληξε μετά την 25η Φεβρουαρίου 2020 χωρίς να υποβληθεί αίτηση ανανέωσης.

Παράταση καταβολής αναπηρικών παροχών και αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ: 

Αναβάλλονται μέχρι την 30ή Μαΐου 2020, οι συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης.

Παρατείνεται η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και όλων των επιδομάτων που χορηγούνται λόγω αναπηρίας, εφόσον έχει υποβληθεί από τους δικαιούχους σχετική αίτηση παράτασης, λόγω λήξης της ισχύος των σχετικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Δικαιούχοι της παράτασης είναι τόσο όσοι έχουν υποβάλει αίτηση παράτασης που έχει προσδιοριστεί να εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή, όσο και εκείνοι για τους οποίους δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συνεδρίασης της υγειονομικής επιτροπής για την αίτησή τους. Η παράταση καταβολής ισχύει έως την έκδοση της απόφασης από την υγειονομική επιτροπή και πάντως όχι μετά τη 30ή Ιουνίου. Εάν συνεχιστεί η υγειονομική κρίση, δίνεται η δυνατότητα με υπουργική απόφαση να παραταθεί εκ νέου η αναβολή των συνεδριάσεων των ΚΕΠΑ.

Άδειες ειδικού σκοπού

Με τη διάταξη αυτή, επεκτείνεται η δυνατότητα χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού και σε γονείς, οι σύζυγοι των οποίων λαμβάνουν είτε αναπηρικό επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) είτε σύνταξη αναπηρίας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος