FOLLOW US: facebook twitter

«Στα μουλωχτά ψηφίστηκε η κατάργηση της μονιμότητας των γιατρών ΕΣΥ»

Ημερομηνία: 30-03-2022 | Συντάκτης:

«Σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών πέρασε διάταξη, η οποία στην ουσία καταργεί τη μονιμότητα των γιατρών του ΕΣΥ».

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συζητούνταν το ν/σ του Υπουργείου Υγείας με θέμα «κύρωση δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και λοιπές διατάξεις», ο Ανδρέας Ξανθός κατήγγειλε το γεγονός ότι με συγκεκριμένο άρθρο προβλέπεται οι γιατροί του ΕΣΥ, μετά από μια πενταετία, να υπόκεινται σε κρίση και μετά να μονιμοποιούνται.

«Μετά το τέλος της 5ετούς εργασίας η θέση επαναπροκηρύσσεται και ο γιατρός του ΕΣΥ επαναπροσλαμβάνεται εφόσον τηρεί τα κριτήρια, τόνισε ο Τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Όχι μόνο δε βελτιώνετε το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά καταργείτε και την ασφάλεια της μονιμότητας των γιατρών. Αναιρείτε την προοπτική μόνιμης ένταξης τους στο ΕΣΥ. Πείτε το καθαρά ότι θέλετε να συμβάλετε με ιδιώτες γιατρούς. Οριστικά και αμετάκλητα δώσατε τη χαριστική βολή. Επιλέγετε τη γραμμή που οδηγεί στη πλήρη υπονόμευση και αποδυνάμωση του ΕΣΥ. Είναι η στρατηγική του ανοίγματος της αγοράς για να αγοράζουμε γιατρούς κατέληξε ο πρώην υπουργός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος