FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» ο Λυμπέρης για τις νέες μετακινήσεις γιατρών

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

-Νέα πυρά και κατά του διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλου για τη διαχείριση του ιατρικού προσωπικού
-Στο… κάδρο των ευθυνών και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλης για αθέτηση υπουργικών δεσμεύσεων

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρές ευθύνες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας επέρριψε και στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η 6η ΥΠΕ αρνείται να εφαρμόσει όσα συμφώνησε ο ίδιος με την αναπλ. Υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα σε πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο Κ. Λυμπέρης υπενθύμισε εκ νέου ότι η χώρα από την 1η Ιουνίου έχει βγει από την «έκτακτη ανάγκη» στην οποία ήταν ένεκα πανδημίας, εξέλιξη που θα έπρεπε να έχει σημάνει την επιστροφή του μετακινημένου ιατρικού προσωπικού στην Αμαλιάδα.

«Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσα μετά τη συνάντησή μου με την αναπλ. υπουργό υγείας, κ. Γκάγκα ότι ξεκινάμε τη λειτουργία του νοσοκομείου, με αφορμή το ότι την 1η Ιουνίου ουσιαστικά έληξε η έκτακτη ανάγκη λόγω της πανδημίας. Όπως συμφωνήσαμε με την Υπουργό και όπως μπροστά μου επικοινώνησε με τον κ.Καρβέλη, θα ξεκινήσουμε να φέρουμε το προσωπικό στο νοσοκομείο και να κατεβάσουμε και από την Πάτρα ειδικευμένη γιατρό για να αρχίσει τη λειτουργία του», είπε αρχικά ο κ. Λυμπέρης και εξαπέλυσε νέα επίθεση στον διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλου, για νέες μετακινήσεις αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.

« Αντ’ αυτού προχθές, ο ακατονόμαστος διοικητής του νοσοκομείου Ηλείας, τον οποίο έχω καταγγείλει ευθέως ως ανίκανο εκ του αποτελέσματος και ως επικίνδυνο όσο παραμένει στη θέση του, διότι διέλυσε δύο υγειονομικές δομές, έστειλε μετακίνηση κι άλλου γιατρού από την Αμαλιάδα στον Πύργο. Αντί να στείλει την επιστροφή των γιατρών από τον Πύργο στην Αμαλιάδα κι αντί να ξεκινήσει τα τακτικά ιατρεία και να οργανώσει τα αντίστοιχα τακτικά χειρουργεία με τον κ. Μπακέλα, τον κ. Παπαδόπουλο και την αναισθησιολόγο, την οποία περιφέρει στην Κεφαλονιά, μας έστειλε μετακίνηση κι άλλου γιατρού» επισήμανε και ακολούθως έβαλε στο «κάδρο» των ευθυνών τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.


Μήνυμα και προς Καρβέλη

«Προφανώς τα γνωρίζει ο κ. Καρβέλης αυτά και προφανώς προειδοποιώ με αυτήν τη συνέντευξη –και βάλτε το τίτλο- ότι φεύγουμε από τον ακατανόμαστο διοικητή και πηγαίνουμε στο πρόσωπό του. Ή θα περιλάβει σοβαρά αυτή τη δομή κι αυτούς τους ανθρώπους και μένα που τους εκπροσωπώ ή διαφορετικά θα λογοδοτήσει ενώπιον των πάντων. Δεν εννοώ μόνο στη Δικαιοσύνη αλλά ενώπιον αυτού του λαού. Τα ψέματα, τα κόλπα και τα παραμύθια τελείωσαν εδώ, κ. Καρβέλη», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις διαρκείς μετακινήσεις γιατρών εις βάρος της Αμαλιάδας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε αυτόν τον νομό των 160.000 ανθρώπων δύο δομές με όλα κι όλα 250 κρεβάτια –κι ενώ χρειάζονται 500- πρέπει να καταργήσουμε τη μία δομή και στέλνουμε τους γιατρούς στο Ληξούρι; Δηλαδή Αργοστόλι και Ληξούρι είναι ικανές δομές και η Αμαλιάδα μαζί με τον Πύργο δεν είναι; Τι βιολί είναι αυτό; Τι ερμηνεία είναι αυτή;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως θα επιδιώξει νέα συνάντηση με την κ. Γκάγκα για να διαπιστώσει αν ισχύουν τα συμφωνημένα.
«Εντός της εβδομάδας θα ζητήσω και θα έχω συνεργασία και συζήτηση με το συμβούλιο των εργαζομένων με το νοσοκομείο. Αν η υπουργός, την οποία ψάχνω στο τηλ για να ανέβω απόψε ή αύριο και να ξεκαθαρίσω μαζί της τι ισχύει από όσα είπαμε και τα οποία παρήγγειλε στους υφισταμένους της, δεν δώσει άμεση εντολή εφαρμογής αυτών που είπαμε, τότε ξεκινάνε τα όργανα και θα δούμε πώς παίζουν τα όργανα», σημείωσε.

Κλείνοντας ο δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε σε όσους τον κατηγορούν, κάνοντας λόγο για «γραφικούς και απίθανους τύπους», αφήνοντας αιχμές για την οικονομική τους δυνατότητα να χρηματοδοτούν δημοσιεύματα προεκλογικού χαρακτήρα.

«Για κάποιους περίεργους, απίθανους τύπους που βγαίνουν και δημοσιεύουν επί παντός επιστητού, δεν ξέρω τις φορολογικές τους δηλώσεις, τις δουλειά κάνουν και τι λεφτά εισπράττουν και τι δηλώνουν από αυτά. Πάντως αυτές οι πληρωμένες δημοσιεύσεις κάνουνε λεφτά. Σε αυτούς τους απίθανους και γραφικούς τύπους, που δεν ξέρω πού βρίσκουν αυτά τα λεφτά αλλά ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, επειδή αναφέρονται στο όνομά μου εγώ απαντήσεις δεν δίνω, δεν θα τους κάνω επίσημους συνομιλητές. Θα τους δει η κοινωνία, τους ξέρει, αλλά θα τους μάθει πολύ περισσότερο στο δρόμο που διάλεξαν, του υποψηφίου δημάρχου. Ας ζήσουν τη δημαρχία τους ως υποψήφιοι, διότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος να ψηφίσει δημάρχους τέτοιους τύπους», σχολίασε με νόημα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος