FOLLOW US: facebook twitter

«Ανάσα» 100.000 ευρώ για τον Σύνδεσμο Ερυμάνθου

Ημερομηνία: 07-06-2022 | Συντάκτης:

-Σημαντικό ποσό ως επιστροφή ΦΠΑ έλαβε ο Διαβαθμιδικός
-Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας μέσω ΑΠΕμ τόνισε ο πρόεδρος Ν. Κοτσώνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σημαντική οικονομική «ανάσα» πήρε ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ύδρευσης Ερυμάνθου, καθώς επιδικάστηκε νέα επιστροφή ΦΠΑ ύψους 100.000 ευρώ από την Εφορία, μετά τα πρώτα 70.000 ευρώ που είχαν επιστραφεί πέρυσι.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, τελεσφόρησε μια δύσκολη προσπάθεια η οποία απέφερε σημαντικό ποσό στο ταμείο του συνδέσμου, ωστόσο επισήμανε πως η κατακόρυφη αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα όσον αφορά τους μηνιαίους λογαριασμούς.

«Ειδοποιηθήκαμε από την Εφορία για την εκταμίευση 100.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ. Είναι μια σημαντική εξέλιξη, γιατί θα μας βοηθήσει στην καλή λειτουργία του Συνδέσμου και θα μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος από το κόστος του ρεύματος. Βέβαια, είναι τελείως διαφορετικά πια τα οικονομικά δεδομένα στο ενεργειακό. Είναι πολύ δύσκολη πλέον η κατάσταση και δεν φτάνουν τα χρήματα που εισπράττουμε. Οι λογαριασμοί πλέον έχουν εκτοξευτεί, φτάνουν στα 130.000 και 150.000 ευρώ και έρχεται και καλοκαίρι. Το κόστος πολύ μεγαλύτερο πλέον. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν ξέρω αν το έργο θα είναι βιώσιμο, για αυτό και ήδη προχωράμε σε ενέργειες για τη μείωση των εξόδων, αφού τα έσοδα δεν μπορούν να αυξηθούν πολύ», τόνισε ο κ. Κοτσώνης και πρόσθεσε ότι έχει ήδη προσληφθεί τεχνικός σύμβουλος για να ωριμάσει η μελέτη εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου σε οικόπεδο στο Βασιλάκι.

«Είμαστε σε καλό δρόμο και ως το τέλος του μήνα με αρχές του επόμενου θα έχουμε έτοιμα τα τεύχη για δημοπράτηση. Όταν αναλάβαμε ως δήμος Πύργου με τον κ. Αντωνακόπουλου την προεδρία, στόχος μας ήταν να βάλουμε τον Σύνδεσμο σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές συναντήσεις και επαφές, νομίζω ότι πάμε καλά παρότι οι εποχές πλέον είναι πολύ δύσκολες και όχι όπως κάποτε που οι κυβερνήσεις έδιναν αφειδώς λεφτά. Περιμένουμε να βγει και η πρόταση η οποία αφορά την τηλεμετρία στον αγωγό, έργο 2,5 εκατ. ευρώ, που θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις βλάβες στον αγωγό», ανέφερε.

Ο κ. Κοτσώνης συμπλήρωσε πως ο Σύνδεσμος ανταποκρίθηκε πλήρως κατά την περσινή πυρκαγιά βοηθώντας την Πυροσβεστική στον εφοδιασμό, σημειώνοντας ότι το διυλιστήριο στο Βασιλάκι είναι θωρακισμένο σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος