FOLLOW US: facebook twitter

Στα ΑΤΜ τα αναδρομικά 8 μηνών

Ημερομηνία: 10-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ολοκληρώθηκε χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η καταβολή των αναδρομικών 8 μηνών στους δικαιούχους των επικουρικών συντάξεων που είχαν υποστεί αντισυνταγματικές –σύμφωνα με τη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας– περικοπές επειδή το άθροισμα με την κύρια σύνταξή τους υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ.

Η μέση μηνιαία αύξηση είναι 99,57 ευρώ, ενώ η πρώτη δόση από την αύξηση που προκύπτει μετά τη διόρθωση καταβλήθηκε στις 2 Ιουνίου.

Επίσης, εκτός από την καταβολή των αναδρομικών οι δικαιούχοι των επικουρικών θα δουν νωρίτερα αυτό τον μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό τους την πίστωση της επικουρικής σύνταξης για τον Αύγουστο, αφού, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργείου, θα αρχίσει από τον Ιούλιο η ταυτόχρονη καταβολή κύριας και επικουρικής σύνταξης. Κατά το υπουργείο Εργασίας, με την ταυτόχρονη καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε 1.250.000 σημερινούς δικαιούχους επικουρικής σύνταξης επιτυγχάνονται 1.250.000 τραπεζικές συναλλαγές λιγότερες σε μηνιαία βάση, αν και ένας πολύ μεγάλος αριθμός λαμβάνει τη σύνταξη μέσω των ATM.

■ Η καταβολή των κύριων συντάξεων με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης του τελευταίου ασφαλιστικού νόμου 4670/2020 θα γίνει τον Οκτώβριο του 2020.

■ Η επιστροφή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ από 1.9.2019 έως 1.9.2020, θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2020.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος