FOLLOW US: facebook twitter

Αυτό το καλοκαίρι δεν θα χαθεί!: Νύχτες καλοκαιριού 2020 από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου

Ημερομηνία: 10-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Με το βλέμμα στραμμένο στον πολίτη, και με στόχο να επουλωθούν οι συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία τόσο στην ψυχολογία του κόσμου όσο και στην τοπική οικονομία, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και ο Δήμος Πύργου  διοργανώνουν σειρά συναυλιών και εκδηλώσεων στο Κατάκολο αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου. Από τις 20 Ιουλίου έως και το τέλος Αυγούστου, ποικίλες εκδηλώσεις  ενσωματώνονται στο νέο φιλόδοξο θεσμό με τίτλο “Νύχτες καλοκαιριού 2020” και θα αποτελέσουν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών  με σκοπό όχι μόνο την ψυχαγωγία του κοινού και τη φιλοξενία αγαπημένων καλλιτεχνών αλλά και την ενδυνάμωση της οικονομίας.

Ειδικά φέτος που η κρουαζιέρα δέχεται μεγάλο πλήγμα και οι περιοχές που κινούνται οικονομικά μέσω αυτής βρίσκονται μετέωρες με τους επαγγελματίες να μετρούν ήδη μεγάλες ζημιές, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος  αποδεικνύει εμπράκτως αυτό που είχε υποσχεθεί από την αρχή της θητείας του: να βρίσκεται πάντα δίπλα, αρωγός στον πολίτη. Ο ΔΟΠΠ, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τις πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις των Χριστουγέννων και της Αποκριάς, βάζει μπροστά τις “μηχανές” για ένα νέο πρόγραμμα με στόχο να γίνει θεσμός. Αθλητικά events, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, δράσεις για τα παιδιά, θέατρο σκιών, παιχνίδια και χορός είναι μόνο λίγες απο τις εκδηλώσεις που απαρτίζουν το πρόγραμμα ενώ οι “Νύχτες καλοκαιριού” θα αναβιώσουν παλιές διοργανώσεις που σταμάτησαν για ανεξήγητους λόγους εδώ και πολλά χρόνια, όπως τη “Γιορτή της σαρδέλας” και τη Ναυτική Εβδομάδα που θα μετονομαστεί σε “Εβδομάδα Θάλασσας”.

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ  Χάρης Μικελόπουλος, ό,τι υλοποιείται και ό,τι προγραμματίζεται και για το φετινό καλοκαίρι γίνεται με στόχο να θεσμοθετηθεί και να μην χαθεί στο πέρασμα των χρόνων αλλά να πραγματοποιείται  κάθε καλοκαίρι και να εμπλουτίζεται με νέες ενότητες.

Με σύνθημα λοιπόν “Το φετινό καλοκαίρι δεν θα χαθεί”, σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των συναυλιών και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κατάκολο και συγκεκριμένα σε χωροθετημένο τμήμα της Μαρίνας, όπως και την ευρύτερη περιοχή,  πάντα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα απόστασης και προστασίας των πολιτών, όπως αυτά έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ κρύβει πολλές εκπλήξεις αλλά και συγκινήσεις. Γνωστά και αγαπημένα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσουν ραντεβού με το κοινό που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει από κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες και αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει ο Μπάμπης Τσέρτος έχοντας στο πλευρό του την Ειρήνη Τουμπάκη όπου θα ερμηνεύσουν μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες σε ένα πρόγραμμα που είχαν παρουσιάσει τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο ΔΟΠΠ για την υλοποίηση του νέου θεσμού “Νύχτες καλοκαιριού” συνεργάζεται ενεργά με τον πολιτιστικό σύλλογο Κατακόλου “Ο Φάρος”, την κοινότητα Κατακόλου, τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη  και τον Ναυτικό Όμιλο Πύργου.

*Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα από τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ και τον δήμαρχο Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος