FOLLOW US: facebook twitter

Στα 67 κρούσματα ο ημερήσιος μέσος όρος στην Ηλεία – Πάνω από 700 θετικοί στον ιό μέσα στον Αύγουστο

Ημερομηνία: 23-08-2021 | Συντάκτης:

Στα 67 κρούσματα εκτοξεύτηκε ο μέσος όρος στην Ηλεία, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η οποία πρόσθεσε ακόμα 39 στον νομό μας. Αθροίζοντας τα στατιστικά του Αυγούστου, διαπιστώνουμε ότι θετικοί στον κορονοϊό είναι από 700 πολίτες, με προοπτική να ξεπεράσουν τους χίλιους ως το τέλος του μήνα.

Την περασμένη Παρασκευή καταγράφηκε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στον νομό, με 133 επιβεβαιωμένα, είδηση που έχει προκαλέσει καθημερινή «ουρά» στα σημεία όπου διενεργούνται καθημερινά rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Από τα 133, 50 ήταν στο δήμο Πύργου, 49 στο δήμο Ήλιδας, 14 στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, 10 στο δήμο Πηνειού, 7 στο δήμο Ζαχάρως και 3 στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις γιατρών, ο πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων οφείλεται πιθανότατα στο αυξημένο ρεύμα ετεροδημοτών που έχουν κατέβει στην Ηλεία για διακοπές.

Το μόνο ενθαρρυντικό είναι πως ο πολύ υψηλός αριθμός κρουσμάτων δεν έχει αυξήσει την πίεση στη Δημόσια Υγεία του νομού, καθώς οι εισαγωγές παραμένουν σε μονοψήφιο αριθμό, όλες στην κλινική covid. Ωστόσο, εκφράζεται έντονη ανησυχία για αναπόφευκτη αύξηση των εισαγωγών αν ο δείκτης θετικότητας αυξηθεί κι άλλο τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια στιγμή, ο ρυθμός εμβολιασμού έχει μειωθεί αισθητά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ηλεία έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις 64.269 πολίτες, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 127.396 εμβολιασμοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος