FOLLOW US: facebook twitter

Στα 18 τα κρούσματα στο LM Village Μυρσίνης

Ημερομηνία: 10-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Νέος γύρος τεστ σε όλους σήμερα και αύριο, αιχμηρή ανακοίνωση Λέντζα

Στα 18 φτάνουν πλέον τα κρούσματα στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Μυρσίνη, όπως προέκυψε από τα χθεσινά τεστ που διενεργήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παράλληλα, ένας από τους μετανάστες εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται. Επίσης, αναμένεται η επιστροφή τριών εκ των πέντε συλληφθέντων μεταναστών από την Καλαμάτα, καθώς μόνο οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι για το αδίκημα της παράνομης διακίνησης μεταναστών, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής της δομής, ΝαμπίλΜοράντ, σήμερα και αύριο θα διενεργηθούν εκ νέου τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασπορά του ιού.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση  σχετικά με την όλη διαχείριση της υπόθεσης, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη ενημέρωσης προς τη δημοτική αρχή.

«Η Δημοτική Αρχή του ΔήμουΑνδραβίδας-Κυλλήνηςεκφράζει την έντονηδυσαρέσκεια και ενόχλησή της προς όλους τους “υπεύθυνους-ανεύθυνους”παράγοντες που εμπλέκονται στη Δομή προσφύγων του L M Μυρσινης, για την μηδενικήενημέρωσηακόμα και σήμερα, σχετικά με το θέμα της έλευσης των προσφύγωναπό τηνΚαλαμάτα.Η Δημοτική Αρχή ουδέποτεέλαβεεπίσημηενημέρωσηαπό το ΥπουργείοΕσωτερικήςΜετανάστευσης, αλλά ούτε και από τον Διοικητή του LM Village κ. Μοράντ Ν.Οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαναπό τη Καλαμάτα στη Δομή της Μυρσίνης, κατέφθασαν εν κρυπτω, χωρίςκανείς  να γνωρίζει τον αριθμό, την εθνικότητα, και πολυ δε περισσότεροότικάποιοιαπό τους πρόσφυγεςήταναποδεδειγμέναφορείς του κορωνοϊού.  (…) Πρέπειόλοι να κατανοήσουν πως ο Δημοςστηρίζειαρκετέςλειτουργίες του L M και δεν αποτελεί Πόλη- Κρατοςόπωςίσως να θεωρούνκάποιοι. Ο ΔήμοςΑνδραβιδας- Κυλλήνηςπροασπίζοντας την υγεία των Συνδημοτών μας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό, καθώς και τον ΕΟΔΥ, λαμβάνειόλα τα απαραίτηταμέτραπροκειμένου να υπάρξειαυστηρή καραντίνα στο χώρο της Δομής, και να τηρηθούνόλα τα υγειονομικά πρωτόκολλαενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος