FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Ζαφειρόπουλος: Άνοιξε το Λοιπό Επικουρικό Προσωπικό πλην Ιατρών στα Νοσοκομεία

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Ο δρόμος προς την εργασία
Γράφει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Εργασίας & Εκπαίδευσης, MSc, MA, ΠΕΣΥΠ

Η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/ για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών σε νοσοκομεία και δομές υγείας ξεκίνησε να δέχεται αιτήσεις από 24 Φεβρουαρίου 2021.

Όποιος επισκεφτεί τη σχετική Ιστοσελίδα θα δει την σχετική ανακοίνωση: «Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην ιατρικού, επικουρικού προσωπικού, ενεργοποιήθηκε την Τετάρτη 24-02-2021 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 08-03-2021, στις 12:00 μ.μ.Για τους υποψήφιους όπου είχαν υποβάλει και κατά το παρελθόν αίτηση συμμετοχής σε παλιότερες ενεργοποιήσεις της πλατφόρμας, παρακαλούνται για την προσεκτική ανάγνωση της κωδικοποιημένης ΚΥΑ και των οδηγιών, καθώς έχουν υπάρξει αλλαγές. Παρακαλούνται να ελέγξουν τα αποθηκευμένα δικαιολογητικά τους ως προς την ισχύ τους. Επισημαίνεται ότι έχει αλλάξει το περιεχόμενο της Υπεύθυνης Δήλωσης (iv). Όλες οι υπεύθυνες δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν εκ νέου με καινούρια ημερομηνία.»

Με βάση τις οδηγίες της ανακοίνωσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τον σχετικό πίνακα με τους φορείς ανά ΥΠΕ και να προετοιμαστούν για να πραγματοποιήσουν την αίτησή τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Χρήσιμη πληροφορία

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Η διάρκεια του χρόνου εργασίας του καθορίζεται με την εγκριτική για την πρόσληψη απόφαση του Υπουργού Υγείας και αναφέρεται ρητά στην απόφαση τοποθέτησης του Διοικητή της οικείας Δ.Υ.ΠΕ και στη σύμβαση εργασίας που συνάπτεται. Η χρονική διάρκεια της σύμβασης εργασίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη του ενός έτους και μεγαλύτερη των δύο ετών. Όταν η δαπάνη για την αμοιβή του προσωπικού καλύπτεται από ενωσιακούς πόρους και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα δύναται να ανανεώνεται πέραν της διετίας, μετά από έγκριση του Υπουργού, και μέχρι τη λήξη των ως άνω προγραμμάτων.

Περισσότερες Πληροφορίες

Κέντρο Ακαδημαϊκής &ΕπαγγελματικήςΣταδιοδρομίας «exousiodotisi.GR»

Τηλέφωνο: 6973395041 email: exousiodotisi@gmail.com web: www.exousiodotisi.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος