FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Λαμπρινός: «ΝΕΡΟ, ευτυχώς βρέχει»!

Ημερομηνία: 26-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αυτοδιοίκηση, Νέα

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών δήμου Ήλιδας γράφει για το πρόβλημα
με την ύδρευση στην Αμαλιάδα 

Το βρήκαν ”καμένη γή ” είναι μια κοινότυπη αλλά και προσωπική άποψη- έκφραση, των εκάστοτε νέων διαχειριστών της κάποιας εξουσίας. Προτιμώ την έκθεση γεγονότων και καταστάσεων, αφενός γιατί καλόν είναι να σχηματίζουν οι φίλοι μου την προσωπική τους γνώμη [Εάν είναι αποτέλεσμα μιάς μικρής πυρκαγιάς ή βόμβας ναπάλμ] αφετέρου να είναι δυνατή η έκφραση αντίρρησης ή και διάψευσης.

Το ότι έχουμε πρόβλημα με το νερό της ύδρευσης, έχει γίνει αντιληπτό σε όλο το δήμο εδώ και αρκετό καιρό. Οχι επαρκές σε υψηλά σημεία και οικισμούς και κυρίως με χαμηλή πίεση. Το ότι ψιλοβολευόμαστε, δεν οφείλεται σε δράσεις της δημοτικής αρχής [αυτή μιά ρύθμιση στη βάνα στη Αγία Τριάδα, μπορούσε και έκανε] αλλά στο γεγονός ότι βρέχει και οι πηγές στο Κακοτάρι αποδίδουν περισσότερο. Και ανακύπτει το ερώτημα τί γίνεται , εάν συμβεί μια βλάβη και στη ανομβρία;

 Το περιβόητο διυλιστήριο δεν λειτουργεί λόγω υπερβολικών χρεών κυρίως στη ΔΕΗ. Οι γεωτρήσεις παραδόθηκαν σε αχρηστία [μόνο2 μπορεί να λειτουργήσουν]. Προσωπικό δεν υπάρχει και οι πιστωτές, λόγω αφερεγγυότητας του δήμου δεν πιστώνουν και το ταμείο είναι ΜΕΙΟΝ.

Για να επιλυθούν τα προβλήματα πρέπει να εξευρεθούν χρήματα. Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οι δαπάνες είναι ανταποδοτικές δηλαδή ΔΕΝ μπορεί να χρησιμοποιήσεις χρηματοδοτήσεις. Πρέπει να τα μαζέψεις από τους δημότες. Μεγάλη δυσκολία. Έχουν συσσωρευτεί χρέη 2-3 ετών. Η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, στην ουσία ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ. Δεν υπάρχουν καταμετρητές, δεν υπάρχουν υπάλληλοι να βεβαιώσουν και να στείλουν λογαριασμούς. Οι λογαριασμοί θα είναι μεγάλου ποσού και δύσκολα θα μπορούν να πληρωθούν με μιας από όλους μας.

Η νέα δημοτική αρχή δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για διευκόλυνση πληρωμών με ρυθμίσεις, για τους ασθενέστερους. Αλλά να γίνει κατανοητόν, ότι παραγραφή ανταποδοτικών τελών ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ- ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Ως εκ τούτων είναι πασιφανές ότι η όσον το δυνατόν γρηγορότερη εξόφληση των χρεών από τους δημότες- οφειλέτες δεν είναι μόνο υποχρέωση αλλά και πατριωτισμός. Και σ’ αυτό καλό θα είναι να υπακούσουν και οι ‘έξυπνοι’ που υδροδοτούνται παράνομα, παρότι τους γνωρίζουν, γιατί εδώ προβλέπονται πρόστιμα.

Υ. Γ Η κακοδιαχείρηση και τα χρέη αποτελούν την δικαιολογία της κυβέρνησης που μη αποδεχόμενη τις ευθύνες της στο ενεργειακό κόστος, θέλει να συγκεντρώσει τις ΔΕΥΑ στη περιφέρεια. Εδώ παραμονεύει ο ιδιωτικός τομέας και η πανίσχυρη Αχαΐα, η οποία παίρνει μία μεγάλη ποσότητα νερού από τον αγωγό του Κακοταρίου [χωρίς να πληρώνει] και απαιτεί περισσότερο Αυτά και περιμένω διαψεύσεις…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot