FOLLOW US: facebook twitter

«Σπριντάρουν» λίγο πριν από την κάλπη

Ημερομηνία: 19-06-2023 | Συντάκτης:

-Εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα τα κόμματα στην Ηλεία

-Περιοδεία και ομιλία με Χαρδαλιά και Σδούκου μεθαύριο έχει προγραμματίσει η ΝΔ

-Με Σπίρτζη σήμερα και Τεμπονέρα την Πέμπτη ολοκληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μάχη στην Ηλεία

-Με κεντρική ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη στον Πύργο την Παρασκευή κορυφώνει την εξόρμηση το ΠΑΣΟΚ

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Τις τελευταίες τους προεκλογικές δραστηριότητες προγραμματίζουν για την τελευταία εβδομάδα οι κομματικοί μηχανισμοί στην Ηλεία, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα επισκεφθούν τον νομό αλλά θα περιοριστούν σε κεντρική ομιλία στη γειτονική Πάτρα, αρχής γενομένης σήμερα από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως η ομιλία είχε ακυρωθεί λόγω του ναυαγίου στην Πύλο και επαναπρογραμματίστηκε για σήμερα στις 11 το πρωί  στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι κομματικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας θα κορυφωθούν με την περιοδεία του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά, μεθαύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου, στο βόρειο τμήμα της Ηλείας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, ο κ. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί μαζί με την υπεύθυνη Δυτικής Ελλάδας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, Γιώργο Λαμπρόπουλο, και τους υποψήφιους βουλευτές της Ηλείας τη Βάρδα, την Ανδραβίδα, το Βαρθολομιό και τη Γαστούνη, ολοκληρώνοντας με ομιλία στην Αμαλιάδα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επισκέψεις των υποψηφίων βουλευτών στον νομό, με βάση το πρόγραμμα που έχει δοθεί από το κόμμα, και εκφράζεται αισιοδοξία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας, Γ. Λαμπρόπουλος, δήλωσε στην Πρωινή πως ο κομματικός μηχανισμός είναι σε πλήρη εγρήγορση ενόψει της 25ης Ιουνίου.

«Υπάρχει άπλετη αισιοδοξία για την ερχόμενη Κυριακή. Πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει ισχυρή αυτοδυναμία και πως θα πετύχει ξανά μεγάλη νίκη στην Ηλεία. ΟΙ περιοδείες συνεχίζονται κανονικά και δεν επαναπαυόμαστε. Θέλω να υπενθυμίσω στους πολίτες ότι τα παλιά ψηφοδέλτια δεν ισχύουν και να προμηθευτούν τα καινούρια», ανέφερε.

Στόχος η ανάκαμψη στον ΣΥΡΙΖΑ

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και το καλύτερο μετά την ήττα στις 21 Μαΐου, ωστόσο τα στελέχη στην Ηλεία συνεχίζουν την περιοδεία τους με στόχο τη βελτίωση των ποσοστών τους και τη διατήρηση της 2ης θέσης στην Ηλεία. Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη στην Πάτρα, ενώ σήμερα θα περιοδεύσει στη βόρεια Ηλεία ο πρώην υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση, θα επισκεφθεί στις 10:30 το πρωί το δημαρχείο της Βάρδας, στις 11:30 θα μεταβεί στην αγορά των Λεχαινών και στις 12:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί την Ανδραβίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφώσει την προεκλογική του δραστηριότητα με την κάθοδο του επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής, Διονύση Τεμπονέρα την προσεχή Πέμπτη, ο οποίος θα περιοδεύσει στη νότια Ηλεία και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με κεντρική ομιλία στον Πύργο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις των κλιμακίων του κόμματος με πολίτες σε όλο τον νομό.

Ο συντονιστής της ΝΕ Ηλείας, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, δήλωσε «Μαζί με τους πολίτες, όχι μόνο για να “επικοινωνήσουμε” τις δεσμεύσεις μας για την Ηλεία αλλά και να “επικοινωνήσουμε” τις θέσεις μας για την άμεση αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς και για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Βάζουμε τέλος στην οπισθοδρόμηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σχέδιο για τη χώρα και για το νομό μας».

Κλείνει με Κατρίνη στον Πύργο

Στο ΠΑΣΟΚ αισιοδοξία για τη 2η θέση στην Ηλεία είναι διάχυτη, καθώς τα στελέχη του εκτιμούν πως υπάρχει απευθείας επιστροφή ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή.

Όπως ανέφερε στην Πρωινή ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας, Δημήτρης Βάλαρης, τα κλιμάκια συνεχίσουν τις εξορμήσεις με αμείωτο ρυθμό σε όλο τον νομό για να επιτευχθεί ο στόχος.

«Το κλίμα είναι θετικό, διότι διασπιστώνουμε επιστροφή ψηφοφόρων κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα αυτόματα η διαφορά των τεσσάρων μονάδων είναι ουσιαστικά δύο. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα μπορέσουμε, τουλάχιστον στην Ηλεία, να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ στη 2η θέση», δήλωσε.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα αύριο Τρίτη, στην οποία αναμένεται να μεταβούν πολλά στελέχη από την Ηλεία. Η  προεκλογική δραστηριότητα στην Ηλεία θα κορυφωθεί με ομιλία του επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον νομό, Μιχάλη Κατρίνη, το απόγευμα της Παρασκευής στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στον Πύργο, κοντά στο δικαστικό μέγαρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος