FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Πύργου

Ημερομηνία: 22-03-2022 | Συντάκτης:

Επιστολή αντιπροέδρου Εργατικού Κέντρου Πύργου, Χρ. Ζούπη, στον Υπουργό Υγείας


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό απέστειλε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πύργου Χρύσα Ζούπη, ενημερώνοντας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξαιτίας κυρίως των ελλείψεων προσωπικού, το Κέντρο Υγείας Πύργου και ζητώντας την αναβάθμιση του. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ελλιπή στελέχωση αλλά και στις ειδικότητες με τις οποίες πρέπει να στελεχωθεί ώστε να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας αλλά και στα προβλήματα στέγασης λόγω συστέγασης του Κ.Υ. με το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, την 1η ΤΟΜΥ Πύργου, τα ΚΕΠΑ, το Εμβολιαστικό Κέντρο και το Ιατρείο covid.

“Η επίλυση των σοβαρών θεμάτων που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού ιατρικού και νοσηλευτικού όπου από το Μάρτιο του 2022 ο ανασφάλιστος βάσει της νέας εγκυκλίου δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί στη συνταγογράφηση και στην ιατρική περίθαλψη. Η μετάβαση στο νοσοκομείο Πύργου για έναν ανασφαλιστο, συνταξιούχο, ασφαλισμένο για θεράποντα ιατρό και συνταγογράφηση μόνο πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει στις ίδιες ελλείψεις του Νοσοκομείου Πύργου σε ιατρικό και παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Οι ελλείψεις είναι αρκετές. Το ήδη υπάρχον ιατρικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό κάνει τεράστια προσπάθεια καθημερινής λειτουργίας και επίλυσης προβλημάτων καθημερινών. Το φιλότιμο και η προσπάθεια δεν αρκούν.

Δυστυχώς, οι ελλείψεις σε ειδικότητες είναι σοβαρές χρειάζονται να προσληφθούν αρκετές ειδικότητες όπως: Δύο (2)Γενικοί ιατροί (καθημερινής βάσεως), Δύο (2)Παιδίατροι, Ένας (1)Μικροβιολόγος. Ο Μικροβιολόγος είναι μία ειδικότητα όπου στο Κέντρο Υγείας Πύργου τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε.
Το Μικροβιολογικό τμήμα το οποίο υπολειτουργεί κατ εξαίρεση μία φορά την εβδομάδα με γιατρό ο οποίος εργάζεται πλέον στο νοσοκομείο του Πύργου, έχει άριστο εξοπλισμό και δεν έχει Μικροβιολόγο να εξυπηρετήσει ασφαλισμένους, ανασφάλιστους και συνταξιούχους γνωρίζετε ότι είναι μία απαραίτητη ειδικότητα.

Εκτός των προβλημάτων στελέχωσης ειδικοτήτων προκύπτει και το τεράστιο πρόβλημα της στέγασης του Κέντρου Υγείας Πύργου λόγω συστέγασης με: Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, 1η ΤΟΜΥ Πύργου, Φιλοξενεί τα ΚΕΠΑ, Εμβολιαστικό Κέντρο, Ιατρείο covid.

Η ανέγερση του κτιρίου στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΕΦΚΑ είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου θα φανεί πολύτιμο στεγάζοντας όλες τις υπηρεσίες οι οποίες μέχρι στιγμής είναι επιζήμιες λόγω μεγάλου μηνιαίου κόστος ενοικίων. Η αποδυνάμωση υπηρεσιών ενός μεγάλου Δήμου δημιουργώντας προβλήματα πολιτών ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και δεν ανήκει στο έτος 2022. Παρακαλούμε όπως ενισχύσετε από ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό την 1η ΤΟΜΥ Πύργου”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος