FOLLOW US: facebook twitter

Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε στην αρχή, η επιδημία θα αυξηθεί» – 15 νεκροί και 94 νέα κρούσματα, στα 624 συνολικά στη χώρα

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”108022″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε αντίθεση με ότι συνέβαινε έως τώρα, η ενημέρωση χθες για τα νέα κρούσματα και θύματα του κοροναϊού, έγινε με γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου υγείας.

Σύμφωνα με αυτή, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, φτάνουν τα 94 και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Οι νεκροί φτάνουν συνολικά τους 15.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Το 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Αυτή τη στιγμή, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη.
Από τους 15 νεκρούς, οι 14 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Ο μέσος όρος ηλικίας των συμπολιτών μας που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.
Τέλος, 19 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ όπως επισήμανε ο  Καθηγητής Λοιμοξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας πολλοί από αυτούς που νοσηλεύονται θα διασωληνωθούν, ενώ 79% έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και 47% του  συνόλου των νοσηλευομένων – και στις ΜΕΘ – είναι μεγάλης ηλικίας, άνω των 65 ετών. Περιμένουμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, σημείωσε και πρόσθεσε πως τα σοβαρά κρούσματα αντικατοπτρίζουν έναν εχθρό που δεν σέβεται ηλικίες αλλά τους προσβάλλει όλους. «Κανείς δεν είναι 100% ασφαλής», είπε και πρόσθεσε: «Το ίδιο λέμε για τη γρίπη αλλά εδώ δεν υπάρχει εμβόλιο. Κανείς δεν έχει ακόμη ανοσία. Έχουμε να κάνουμε με έναν ύπουλο εχθρό. Δεν σέβεται σύνορα, ηλικίες και όσους δεν τον υπολογίζουν».

Μιλώντας σε δραματικούς τόνους και συγκινημένος είπε πως «του χρόνου, με έναν τέτοιο ταχύτατα διαδιδόμενο ιό, είναι αδύνατο να τους έχουμε όλους μαζί μας». «Η επιδημία θα αυξηθεί, θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε, να μη βγει εκτός των προβλέψεών μας και αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά όλων μας. Είμαστε στην αρχή, αλλά έχουμε κερδίσει χρόνο», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη πως ένα από τα κύρια σημεία διασποράς της νόσου θα είναι τα νοσοκομεία, «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και έχω παραδείγματα από τα δικά μας νοσοκομεία, όπου ορισμένου καταλύουν την καραντίνα και διασπείρουν τον ιό μέσα στις νοσοκομειακές δομές, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο πρόληψης».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot