FOLLOW US: facebook twitter

Μεταστέγαση στον Κούβελο για το ΕΚΑΒ – Ο χώρος παραχωρήθηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα από τον δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 23-03-2020 | Συντάκτης:

Στο κτίριο του Κούβελου στον Πύργο στεγάζεται πλέον το ΕΚΑΒ Ηλείας, καθώς ο χώρος στον οποίο στεγαζόταν εντός του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από τον δήμο Πύργου και την περασμένη εβδομάδα έγιναν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης, ώστε να λειτουργήσει πλήρως το ΕΚΑΒ. Προχθές επισκέφθηκε τον νέο χώρο ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόεμενο μόνιμης εγκατάστασής του στο κτίριο.

«Με το προσωπικό του ΕΚΑΒ έχω συνεργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν ως γιατρός έχοντας κάνει πολλές διακομιδές περιστατικών. Το ΕκΑΒ είναι μια δομή ανεξάρτητη από το νοσοκομείο, που ο κόσμος έχει ταυτίσει με τα ασθενοφόρα. Και στην Πάτρα ο σταθμός δεν βρίσκεται στο νοσοκομείο του Ρίου, αλλά εκτός. Πρόκειται για μια δομή προνοσοκομειακής περίθαλψης με εξειδικευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση ακόμα και βαρέων περιστατικών. Πιστεύω ότι είναι μια δομή που πρέπει να εξετάσουμε την περαιτέρω παραμονή της στην περιοχή», τόνισε.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γ. Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι ήταν μια αναγκαστική απόφαση από την πλευρά των διασωστών, καθώς ο χώρος του νοσοκομείου χρησιμοποιήθηκε για τη φιλοξενία κρουσμάτων κορονοϊού.

«Καλό είναι να υπάρχει και μια συνεννόηση με τα Νοσοκομεία, διότι στον Πύργο χρησιμοποίησαν τους θαλάμους στον χώρο του ΕΚΑΒ χωρίς να μας ενημερώσουν με συνέπεια να αναγκαστούμε να αναζητήσουμε άλλο χώρο», δήλωσε στην «Πρωινή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος