FOLLOW US: facebook twitter

“SOS” εκπέμπουν Χειρουργικό- Καρδιολογικό και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού!

Ημερομηνία: 05-07-2022 | Συντάκτης:

Μετακίνηση – “επιστροφή” 16 ατόμων προσωπικού στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με απόφαση Καρβέλη – Εντέλλεσθε και για τρεις γιατρούς

  • Για “διάλυση”, εν μέσω θέρους, του Νοσοκομείου Πύργου κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


“SOS” εκπέμπουν από χθες ο Χειρουργικός και Καρδιολογικός τομέας του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ μετακινούνται 16 εργαζόμενοι στην Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδα μεταξύ αυτών δώδεκα (12) Νοσηλευτές! Ουσιαστικά, “επιστρέφουν” στη ΝΜ Αμαλιάδας καθώς πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν μετακινηθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας για την στήριξη του Νοσοκομείου Πύργου. Παράλληλα, με επίσης χθεσινή απόφαση- εντέλλεσθε, μετακινούνται τρεις γιατροί (Αναισθησιολόγος, Ακτινολόγος, Πνευμονολόγος) για την κάλυψη επαναλειτουργίας των τακτικών ιατρείων και των Χειρουργείων της ΝΜ Αμαλιάδας!

Οι δυο αυτές αποφάσεις, – που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δεν βρίσκουν σύμφωνο τον Διοικητή του ΓΝ Ηλείας- έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό του Νοσοκομείου Πύργου καθώς δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα σε βασικά τμήματα και κλινικές του, που εν μέσω θερινή περιόδου θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα Χειρουργεία με μείον τρείς (3) Νοσηλευτές αδυνατούν να λειτουργήσουν το ίδιο και το Αναισθησιολογικό και η Καρδιολογική κλινική καθώς το εναπομείναν προσωπικό δεν επαρκεί. Και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όμως, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εκρηκτική καθώς δε θα μπορέσει να λειτουργήσει η 3η βάρδια και ήδη 12 αιμοκαθαρούμενοι ενημερώθηκαν προφορικά πως από τη Δευτέρα θα πρέπει να αναζητήσουν άλλη μονάδα για τις αναγκαίες αιμοκαθάρσεις τους καθώς αναστέλλεται η λειτουργία της 3ης βάρδιας!

Η απόφαση Καρβέλη “έρχεται” μετά την συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη όπου είχε ανακοινωθεί πως σύντομα το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας θα επαναλειτουργήσει. Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει και το μεγάλο ερωτηματικό είναι πως ακριβώς θα επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το οποίο στερείται ιατρικού προσωπικού ενώ ακόμα και ο χειρουργικός τομέας διαθέτει μόνον έναν Χειρουργό. Την ίδια μάλιστα στιγμή, με την απόφαση αυτή, οδηγείται σε … διάλυση και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου το Νοσοκομείο Πύργου το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας.


“Κατακρημνίζεται το Νοσοκομείο Πύργου”

Οι μετακινήσεις των 16 εργαζομένων και των τριών ιατρών ξεκινά από σήμερα και σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Παναγιώτη Μυλωνά, με την απόφαση αυτή “κατακρημνίζεται το Νοσοκομείο Πύργου”. “Από αύριο (σ.σ. σήμερα) φεύγουν δώδεκα (12) Νοσηλευτές, ένας τεχνικός αποστείρωσης, ένας τραυματιοφορέας και δυο καθαρίστριες. Όσον αφορά τους νοσηλευτές, τρεις νοσηλευτές από τα Χειρουργεία, δυο από το Αναισθησιολογικό, ένας από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ένας από την Αιμοδοσία, ένας από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δυο από την Καρδιολογική, ένας από την Παθολογική και ένας από την κλινική κορονοϊού. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα προκληθεί σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας στα χειρουργεία και το αναισθησιολογικό αλλά και στην καρδιολογική κλινική και στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Με τις παλινωδίες της 6ης ΥΠΕ στην ουσία τίθενται σε κίνδυνο λειτουργίας οι αίθουσες των χειρουργείων την ίδια στιγμή που στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας τα περισσότερα τμήματα είναι κλειστά και χειρουργεία δεν μπορούν να γίνουν καθώς υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Επίσης σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και η καρδιολογική κλινική” είπε και πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή μόνο προβλήματα προκαλεί και κανένα ουσιαστικό όφελος. “Τα πράγματα ήταν οριακά και πλέον ξεφεύγουν. Οι αντιδράσεις από τους προϊσταμένους των τμημάτων και τους εργαζομένους είναι ήδη πολύ μεγάλες” είπε.

Επισήμανε ακόμα, πως οι μετακινήσεις αυτές αποφασίστηκαν εν μέσω θερινής περιόδου όπου το προσωπικό μετά από δυο χρόνια πανδημίας που προσέφεραν τα μέγιστα, έχει προγραμματίσει τις άδειες του και τώρα κινδυνεύουν να τις αναστείλουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος