FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας: Συνάντηση συνεργασίας με τον δήμαρχο Ζαχάρως για προσβασμότητα στην πόλη

Ημερομηνία: 18-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση με τον δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας. Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία της περιοχής και της προσβασιμότητάς τους σε δημόσιους χώρους και καταστήματα αλλά και στις παραλίες της Ζαχάρως.

Ειδικότερα, τα μέλη του ΔΣ ζήτησαν από το Δήμαρχο η τοποθέτηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο δύο μηχανημάτων πρόσβασης στην θάλασσα Seatrac για να μπορούν και τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν την θάλασσα στις μοναδικές παραλίες της Ζαχάρως. Ακόμα ζήτησαν τη δημιουργία θέσεων στάσης και στάθμευσης ΑμεΑ εντός πόλεως, καθώς και τη διόρθωση ραμπών στο κεντρικό άξονα της  Ζαχάρως για να μπορούν και οι άνθρωποι με αναπηρία να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος δεσμεύτηκε στο Σωματείο, ότι το καλοκαίρι θα έχει δύο Seatrack και ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για τα parking όσο και για τις ράμπες που προορίζονται για τα ΑμεΑ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος