FOLLOW US: facebook twitter

Συλλήψεις για λαθροθηρία στον Πύργο – Σχηματίστηκε δικογραφία από τη θηροφυλακή και το δασαρχείο

Ημερομηνία: 18-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Δικογραφίες για το αδίκημα της λαθροθηρίας εις βάρος δύο ατόμων σχηματίστηκαν την τελευταία εβδομάδα από το δασαρχείο Πύργου, ύστερα από τη σύλληψή τους από θηροφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή δικαιοδοσίας το Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Οι δύο λαθροθήρες συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και ταυτόχρονα κατασχέθηκε το όχημα και άλλα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους (καραμπίνα, προβολείς, φυσίγγια, κ.ά.)

Με αφορμή τις συλλήψεις, ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί ο νόμος από την πλευρά των κυνηγών. «Θεωρώ αδιανόητο νέα παιδιά να καταστρατηγούν τις διατάξεις αυτές που αφορούν τη μετακίνηση και το κυνήγι και να βγαίνουν για να κυνηγούν το βράδυ. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά δεν αφορούν το σύνολο των κυνηγών και πρέπει να τα απομονώσουν όλοι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε το κυνήγι όπως ακριβώς είναι, δηλαδή ένα τρόπος ψυχικής και σωματικής υγείας», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Πύργου και μέλος του ΔΣ της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καταδικάζοντας την πράξη.

«Κατά τη συνήθη βάρδια, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Ηλείας συνέλαβαν δύο λαθροθήρες που κινούνταν νύχτα. Η υπόθεση έχει προχωρήσει και ακολουθεί πια τον δρόμο της δικαιοσύνης σε συνεργασία με το Δασαρχείο. Πρέπει να τονίσουμε ότι παρά την απαγόρευση της μετακίνησης για θήρα, με τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι ίδιοι οι κυνηγοί -γιατί μόνο αυτοί πληρώνουν για να υπάρχει θηροφυλακή-  εμείς συνεχίζουμε να προστατεύουμε το θήραμα, το περιβάλλον και τον νόμιμο κυνηγό, που κυνηγάει όπως ορίζει η νομοθεσία και είμαστε αμείλικτοι με τους λαθροθήρες. Πρόσφατα υπήρχε κι άλλο γεγονός με λαθροθήρα που συνελήφθη και η περίπτωση αυτή έχει ακολουθήσει το δρόμο της δικαιοσύνης» τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τη προσδοκία ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει σύντομα την απόφαση απαγόρευσης θήρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος