FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες Ν. Ηλείας: «Όχι» στο αντεργατικό νομοσχέδιο»

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:

Στην αυριανή απεγιακή κινητοποίηση και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά καταστήματα και υπηρεσίες Ν. Ηλείας. Με ανακοίνωση του επισημαίνει:

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα, κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων! Μετά την κούρσα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για τα ποια θα εξυπηρετήσει καλύτερα την κερδοφορία των εργοδοτών, έρχεται η σημερινή να περάσει με την τακτική “σοκ και δέος” ένα αντεργατικό έκτρωμα που:

• χτυπάει το 8ωρο,
• τον σταθερό εργάσιμο χρόνο,
• την Κυριακάτικη αργία,
• επιβάλει τη 10ωρη εργασία,
• τις απλήρωτες υπερωρίες,
• βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση της πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας.

Είναι ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να βγουν αλώβητοι από τη νέα οικονομική κρίση. Τους εξασφαλίζει ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους. Τους λύνει εντελώς τα χέρια για να μας αντιμετωπίζουν ως «ομιλούντα εργαλεία» τα οποία θα εργάζονται, όπου, όποτε, αν και όσο μας έχουν ανάγκη για να απογειώσουν την κερδοφορία τους.

Αυτό το έγκλημα απέναντι στους εκατομμύρια εργαζόμενους, ο υπουργός εργασίας το βαφτίζει «πρόοδο» και «εκσυγχρονισμό»! Ότι «γίνεται για το καλό μας»!

Αυτό «το καλό» θα ζήσουμε οι χιλιάδες μερικώς απασχολούμενοι στο εμπόριο αφού με το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα, όχι μόνο πρέπει να παρέχουμε πρόσθετη απασχόληση αν μας ζητηθεί από την επιχείρηση, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι συνεχόμενα στη βάρδια μας, αλλά αφού μεσολαβήσει κενό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος