FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικά έργα σε εξέλιξη στην κοινότητα Επιταλίου – Ανάπλαση πλατείας και ασφαλτόστρωση περιφερειακής οδού

Ημερομηνία: 15-06-2023 | Συντάκτης:

– Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος: «Για πρώτη φορά το Επιτάλιο παίρνει ότι πραγματικά του αξίζει!»


Στην τοπική κοινότητα του Επιταλίου όπου εξελίσσονται δύο πολύ σημαντικά τεχνικά έργα βρέθηκε την Πέμπτη (15/6) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο. Πρόκειται για την ανάπλαση της πλατείας της κοινότητας που θα αλλάξει ριζικά εικόνα και την ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου στην τοποθεσία «Αρχαίο Επιτάλιο». Δύο έργα που αφενός αποτελούσαν χρόνιο και πάγιο αίτημα των κατοίκων κι αφετέρου συμβάλουν τα μέγιστα στην βελτίωση ποιότητας ζωής τους.

Τους κ.κ. Αντωνακόπουλο και Αργυρόπουλο υποδέχτηκε στην υπό ανάπλαση πλατεία ο πρόεδρος της τ.κ. Επιταλίου Γιάννης Μπαλάσκας. Παρών και ο προϊστάμενος του τμήματος μελετών του Δήμου, Άρης Φιλιππόπουλος, όπου πραγματοποίησαν αυτοψία για την πορεία και εκτέλεση των έργων.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Οι κάτοικοι του Επιταλίου δικαιούνται πολλά και είναι η πρώτη φορά που γίνεται με συστηματικό τρόπο παρέμβαση σε πολλά επίπεδα. Με την ανάπλαση αυτή, η κεντρική πλατεία θα ομορφύνει κι άλλο και ο περιφερειακός δρόμος που ασφαλτοστρώνεται θα γίνει πιο λειτουργικός και προσβάσιμος. Είναι πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, αλλά και πολλά που ήδη γίνονται. Η πρόοδος στηρίζεται στην πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό.

Θέλουμε να κριθούμε και να συγκριθούμε με το παρελθόν στη βάση παραγωγής έργου, όχι μόνο στις υποδομές αλλά και στον πολιτισμό και στην κοινωνική πολιτική. Στο Επιτάλιο έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις συλλογικότητες. Συνδράμουμε τον Πολιτιστικό σύλλογο στο φεστιβάλ που διοργανώνει, την ποδοσφαιρική ομάδα… Και φυσικά είναι πολύ αποδοτική η συνεργασία μας με τον πρόεδρο της τ.κ. Γιάννη Μπαλάσκα σε όλους τους τομείς και στο επίπεδο της καθαριότητας και της ύδρευσης, για να έχουμε μια άμεση και αποδοτική παρουσία δίπλα στον πολίτη».

Γιάννης Αργυρόπουλος «Στο επικείμενο του ενδιαφέροντος»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφερόμενο στα έργα που εξελίσσονται, τόνισε ότι η πλατεία θα στρωθεί με κυβόλιθους, θα αποκτήσει νέο ηλεκτροφωτισμό και δέντρα, που θα την καθιστούν «σημείο αναφοράς» της κοινότητας. Επιπλέον η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου που ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αλλά και τοπικών επιχειρήσεων, θα κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στην παραλία και τις παρακείμενες περιουσίες.

«Το Επιτάλιο, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τοπική κοινότητα μετά τον Πύργο και βρίσκεται στο επικείμενο του ενδιαφέροντος του Δήμου, όπως φυσικά και οι υπόλοιπες κοινότητες» δήλωσε ο κ. Αργυρόπουλος, κι αναφέρθηκε σε σειρά έργων που έχουν προηγηθεί, όπως «η βελτίωση της λειτουργικότητας του Γυμνασίου, παρεμβάσεις στον Παιδικό σταθμό, καθώς και μικρότερης κλίμακας έργα στο αγροτικό δίκτυο. Η συνεργασία μας με τον πρόεδρο είναι αγαστή σε όλα τα επίπεδα. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα των κατοίκων της κοινότητας». Επίσης ευχαρίστησε τις Τεχνικές Υπηρεσίες και τον προϊστάμενο μελετών του Δήμου Άρη Φιλιππόπουλο «για την αποδοτικότητά τους, το γρήγορο χρόνο ολοκλήρωσης των μελετών και έτσι να προχωράμε στην υλοποίηση των έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Τέλος, ο κ. Μπαλάσκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων όπως και την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Πύργου στα αιτήματα των κατοίκων. «Ο δήμαρχος είναι πάντα κοντά μας, σε ότι ζητήσουμε στο πλαίσιο του εφικτού. Μετά από 12 χρόνια απραξίας είναι μεγάλο το έργο που προσφέρουμε στους κατοίκους και το αναγνωρίζουν. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις και ουσιαστικά έργα σε όλα τα σχολεία. Η ανάπλαση της πλατείας και η ασφαλτόστρωση του δρόμου ήταν έργα που τα ζητούσαν χρόνια οι κάτοικοι. Επίσης η αγροτική οδοποιία εξελίσσεται ομαλά και καταφέραμε να λύσουμε το θέμα της καθαριότητας. Δεν υπάρχει πολίτης στο Επιτάλιο που να έχει παράπονα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Προσπαθούμε για το καλύτερο, για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia