FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες: «Παράταση στον προληπτικό έλεγχο των δαπανών ΟΤΑ»

Ημερομηνία: 09-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, επισημαίνει ότιμετά τις κινητοποιήσεις τις παρεμβάσεις αλλά και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των 3 συλλόγων του Ν. Ηλείας με τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, η συνάντηση ΠΟΕ- ΟΤΑ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο είχε θετικό αποτέλεσμα. Δόθηκε παράταση στον προληπτικό έλεγχο των δαπανών των ΟΤΑ έως 31/12/2019με ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε Ν/Σ του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το αρθ. 58 του Ν/Σ15Α) Μετατίθεται χρονικά από 01/01/2019 σε 01/01/2020 ο χρόνος κατά τον οποίο το ελεγκτικό συνέδριο παύει να ασκεί προληπτικό έλεγχο στις δαπάνες των ΟΤΑ και των άλλων νομικών προσώπων που υπάγονται στον έλεγχο αυτό.

Β) Θεωρούνται νόμιμες οι δαπάνες του τρέχοντος έτους, οι οποίες έχουν εξοφληθεί έως την ημερομηνία έναρξης ισχύος του υπό ψήφιση νόμου χωρίς την προηγούμενη άσκηση προληπτικού ελέγχου.

Γ) Δύναται να ανακατανέμονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι υπηρεσίες των φορέων Γενικής Κυβέρνησης αρμοδιότητας των Δ.Υ.Ε.Ε του νόμου για την άσκηση των οριζόμενων αρμοδιοτήτων.

«Πρόκειται για μία νομοθετική ρύθμιση που δίνει προσωρινά διέξοδο στο εκρηκτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άσκηση προληπτικού ελέγχου δαπανών ΟΤΑ. Η παράταση που δόθηκε προκειμένου να συνεχιστεί ο έλεγχος μας ικανοποιεί εν μέρει αφού  αίτημα μας  είναι η οριστική διατήρηση» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος και πρόσθεσε ότι μπορεί να κέρδισαν μια μάχη δεν θα πρέπει όμως να επαναπαυτούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος