FOLLOW US: facebook twitter

Έως 50% η επιδότηση των «κόκκινων δανείων»

Ημερομηνία: 09-04-2019 | Συντάκτης:

Δημοσιοποιήθηκαν στο ΦΕΚ οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αναφορικά με το ύψος της επιδότησης των δόσεων που αφορά τους δανειολήπτες με τα κόκκινα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειο τους και θα ενταχθούν στην προστασία πρώτης κατοικίας.

Η επιδότηση για τα στεγαστικά δάνεια θα ξεκινά από το 15% και αναμένεται να φτάνει έως και 50%, ενώ στα επαγγελματικά δάνεια το ποσοστό επιδότησης θα είναι σταθερό και θα κυμαίνεται στο 33%. Ταυτόχρονα οι ΚΥΑ αναμένεται να καθορίζουν μια σειρά θεμάτων η οποία θα αφορά τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αιτημάτων για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κριτήρια που θα καθορίζουν την κλίμακα των στεγαστικών δανείων θα είναι εισοδηματικά αλλά και περιουσιακά για κάθε δανειολήπτη, ενώ για τα επαγγελματικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.

Η επιδότηση που θα δοθεί από το κράτος θα ισοδυναμεί με το 1/3 της μηνιαίας δόσης και θα καταβάλλεται  κάθε μήνα σε ειδικό και ακατάσχετο λογαριασμό.

Για όσους θέλουν να ενταχθούν στον νέο νόμο με τις παραπάνω διατάξεις έχουν προθεσμία μέχρι τις 31/12/2019 και σύντομα θα είναι έτοιμη η νέα πλατφόρμα, με βάση τα στοιχεία του TAXIS, όπου θα υποβάλλονται τα σχετικά αιτήματα


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος