FOLLOW US: facebook twitter

Σερί πρωτοβουλιών για το Επιτάλιο από την Αερολέσχη Πύργου

Ημερομηνία: 05-02-2024 | Συντάκτης:

-Αγώνες στον αερολιμένα στα τέλη Ιουνίου και ευρωπαϊκή ξενάγηση τον Οκτώβριο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σειρά πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του αερολιμένα Επιταλίου δρομολογεί και για τη φετινή χρονιά η Αερολέσχη Πύργου, καθώς έχει ήδη προγραμματίσει αγώνες Γενικής Αεροπορίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22-24 Ιουνίου) ενώ σχεδιάζει μεγάλη εκδήλωση φιλοξενίας και ξενάγησης της Ευρωπαϊκής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας στην Ηλεία τον ερχόμενο Οκτώβριο σε συνεργασίες με τις αερολέσχες της Δυτικής Ελλάδας και φορείς του νομού.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου, Θεόδωρος Γιαννακούλιας, στους αγώνες που θα γίνουν τέλη Ιουνίου, αναμένεται να συμμετέχουν τουλάχιστον τριάντα με σαράντα αεροσκάφη, άρα περίπου 80 άτομα θα έρθουν στο Επιτάλιο.

Όσον αφορά την εκδήλωση του Οκτωβρίου, ο ίδιος έκανε λόγο για ένα μεγάλο και εξωστρεφές αναπτυξιακό εγχείρημα, σημειώνοντας ότι έχει ήδη κάνει τις πρώτες επαφές και συναντήσεις με το Επιμελητήριο Ηλείας και με ξενοδοχειακούς φορείς για τον προγραμματισμό του.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη φιλοξενία περίπου 80-100 επισκεπτών από τα τριάντα δύο κράτη-μέλη που συμμετέχουν στον θεσμό της Ευρωπαϊκής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, καθώς και μέλη του Ελληνικού Συνδέσμου Χειριστών &  Ιδιοκτητών αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας (ΑOPA), οι οποίοι θα ξεναγηθούν στον άξονα Πύργου-Ολυμπίας και στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.

Ο κ. Γιαννακούλιας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας και θα βάλει τον αερολιμένα Επιταλίου σε τροχιά βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.

«Επιδίωξή μας είναι να μετατρέψουμε σε σημείο αναφοράς τον αερολιμένα Επιταλίου για τον αεραθλητισμό, αρχής γενομένης από τη διεξαγωγή Αγώνων Γενικής Αεροπορίας 22και 23 Ιουνίου 2024 στο Αεροδρόμιο Επιταλίου από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο, με ναυτιλία σε διάφορα αξιοθέατα σημεία της περιοχής και προσγειώσεις ακριβείας. Είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός για την περιοχή μας, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και για όλη την Πελοπόννησο, θα είναι πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή των αεροσκαφών, καθώς και των Αεραθλητών, αλλά και η συμμετοχή του κόσμου σε ένα τέτοιο γεγονός πρωτόγνωρο για την περιοχή μας», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia