FOLLOW US: facebook twitter

Σεμνή τελετή ανακήρυξης του Προκόπη Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Παρέδωσαν το «χρυσό κλειδί»

Ημερομηνία: 18-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
-Αίτημα Γ. Λέντζα να σταθεί συμπαραστάτης ως συνδημότης τους πλέον, στην κατασκευή της «Ολύμπιας Οδού»

Το χρυσό κλειδί του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, παρέδωσε χθες το πρωί, στη διάρκεια σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά, στο χώρο του Σινέ Άστρον, ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας.

Στο κατάμεστο από κόσμο και φορείς θέατρο, ο κ. Λέντζας, επισήμανε ότι είναι ύψιστη τιμή για τον τόπο και ιστορική για το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και ακολούθως –μετά την ανάγνωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου- προχώρησε στην ανακήρυξη του Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη του Δήμου παραδίδοντας του και το χρυσό κλειδί.

Ο Δήμαρχος στην ολιγόλεπτη ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ως «συνδημότης» τους πλέον, θα σταθεί αρωγός και πολύτιμος συμπαραστάτης στην προκοπή και την ανάπτυξη του τόπου, ενός τόπου ευλογημένου που έχει όλα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει πρότυπο ευημερίας για τους πολίτες του. «Ο Δήμος μας έχει ένα απέραντο παραλιακό μέτωπο, διαθέτει λιμάνι, (αεροδρόμιο;), σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, ολοένα αυξημένο τουρισμό, δυναμικό πρωτογενή τομέα, γεωργικό και κτηνοτροφικό, βιομηχανικές μονάδες και παγκόσμιας εμβέλειας μνημεία και τοποθεσίες. Ωστόσο, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, όπως και όλη η Ηλεία, βρίσκονται δυστυχώς στις τελευταίες θέσεις των ρυθμών ανάπτυξης πανελλαδικά. Και ο σημαντικότερος παράγοντας για αυτή την ατυχή εξέλιξη είναι η έλλειψη υποδομών, με κυρίαρχο φυσικά, το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, που ακούει στο όνομα Ολυμπία Οδός. Και λέω πως ακούει στο όνομα γιατί Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία ως μέρος του αυτοκινητόδρομου δεν νοείται. Είμαι σίγουρος πως τόσα χρόνια έχετε ακούσει τις εκκλήσεις των Ηλείων για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου. Μπαίνουμε στο 2020 και ακόμα δρόμο δεν έχουμε δει. Και όχι, δεν «φταίει ούτε το ζαβό το ριζικό μας, ούτε ο Θεός που μας μισεί», που θά λεγε κι ο Βάρναλης. Πρώτα από όλα φταίμε εμείς, οι Ηλείοι που ποτέ δεν αγωνιστήκαμε ενωμένοι για την κατασκευή και την ολοκλήρωση του έργου. Από σήμερα, που είστε πλέον διακεκριμένος συνδημότης μας, σας παρακαλώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου να γίνεται εσείς ο φωτεινός αρωγός και πολύτιμος συμπαραστάτης που θα ενώσει όλους τους Ηλείους στο αδικαίωτο αίτημά τους: την άμεση κατασκευή και ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Lentzas Giannis, άτομα στέκονται, κουστούμι και εσωτερικός χώρος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος