FOLLOW US: facebook twitter

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα self test των πωλητών στις λαϊκές αγορές

Ημερομηνία: 27-04-2021 | Συντάκτης:

Από χθες, Μεγάλη Δευτέρα μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, να προμηθεύονται δωρεάν τα self-tests από τα φαρμακεία.

Συγκεκριμένα, άνοιξε η πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας και πλέον μπορούν οι επαγγελματίες πωλητές να παραλαμβάνουν δωρεάν τα self-tests από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Η δήλωση αποτελέσματος πραγματοποιείται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr με την συμπλήρωση του ειδικού ηλεκτρονικού εντύπου «Δήλωση Αποτελέσματος Διαγνωστικού Ελέγχου για COVID – 19»

Εναλλακτικά όσοι το επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη διεξαγωγή rapidtest ή PCR test από επαγγελματία υγείας είτε δωρεάν σε δημόσια δομή στην οποία παρέχεται η σχετική δυνατότητα είτε με δική τους επιβάρυνσή σε ιδιωτική δομή.

Για όσους δεν υποβληθούν στον έλεγχο ή δεν καταχωρίσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα προβλέπεται πρόστιμο.

Αν το αποτέλεσμα του self-test είναι αρνητικό, εννοείται ότι ο πωλητής προσέρχεται κανονικά στην εργασία του.

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος όμως, μεταβαίνει εντός 24 ωρών σε δημόσια δομή, (είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr), για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο (rapidtest ή PCR test).

Πηγή: newsbeast.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος