FOLLOW US: facebook twitter

Σείστηκε από τα γέλια ο Απόλλωνας με την  παράσταση “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης”

Ημερομηνία: 02-04-2023 | Συντάκτης:

Την ξεκαρδιστική κωμωδία από την καλλιτεχνική ομάδα ‘Παράξενοι Ταξιδιώτες” διοργάνωσε ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Νίκος Κοροβέσης: “ Στηρίζουμε τις τοπικές δράσεις πολιτισμού”

Γέλιο μέχρι δακρύων, χάρισε στο κοινό του Πύργου που γέμισε ασφυκτικά το βράδυ του Σαββάτου το θέατρο Απόλλων αποθεώνοντας το τρομερό καστ, η απόλυτα επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» από την καλλιτεχνική ομάδα του κάμπου «Παράξενοι ταξιδιώτες» του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου. Την παράσταση που παίχτηκε Σάββατο και Κυριακή βράδυ με ελεύθερη είσοδο, διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Κοροβέση.

Όπως τόνισε ο κ. Κοροβέσης σε έναν σύντομο χαιρετισμό πριν από την έναρξη «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε την παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία το προηγούμενο διάστημα στη Γαστούνη, στο πλαίσιο του προγράμματος των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2023”  με στόχο να ταξιδέψει το θέατρο και τον Πολιτισμό που παράγει μια τοπική καλλιτεχνική ομάδα στο ευρύ κοινό για να γνωρίσει ο κόσμος τους “Παράξενους Ταξιδιώτες” που έχει μια ξεχωριστή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας. Με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε και εμψυχώνουμε τις πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους για το έργο που προσφέρουν.

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΠΔΕ θα ανακοινωθεί το Μάιο στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, ένα πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών των κατοίκων της Περιφέρειας”. Τέλος να σημειώσουμε όπως ανέφερε ο κ. Κοροβέσης, η παράσταση θα παιχτεί και στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία. 

Η παράσταση, μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διαδραματίζεται στο αστικό διαμέρισμα της οικογένειας Παπαδάμου,  χάρισε απίστευτες στιγμές γέλιου στον κόσμο, ενώ ο μοναδικός Θοδωρής Δήμογλου που έκανε την μεγάλη ανατροπή ερμηνεύοντας την Ιοκάστη, τον κεντρικό γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο, έδωσε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας. Η οικογενειακή συνάθροιση που διοργάνωσε στο σπίτι της, θα μετατραπεί σε μια βραδιά αποκαλύψεων και εξομολογήσεων από την ίδια και όλους τους συνδαιτυμόνες της που κρατάνε το θεατή σε εγρήγορση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράστασης, ενώ τα ευφυολογήματα της Ιοκάστης, οι… απορίες και τα ερωτήματά της περί της… γεωγραφίας, έκαναν το θέατρο Απόλλων να σείεται από τα γέλια!

Απολαυστικές ήταν ακόμα οι ερμηνείες του Ανδρέα Βούλτσου στον εκπληκτικό ρόλο του από μηχανής αλλοδαπού μπάτλερ Γιούρι που γνώριζε τα πάντα, όλα τα μυστικά και τα κουτσομπολιά της οικογένειας και του ευρύτερου κύκλου τους, της Μαρία Κορίζη στον ρόλο της Μαρίας- κόρης της Ιοκάστης- μια σεφ που ήθελε πολύ να γίνει… μάνα, του Θοδωρή Τσαγρή στο ρόλο του πατριάρχη της οικογένειας , του νεκρού συζύγου Ρωμύλου Παπαδάμου που ζωντανεύει, του Δημήτρη Τράπαλη- γιού της οικογένειας, οργανοπαίχτης με αδυναμία στους νεαρούς από το εξωτερικό, του Παντελή Μήτρου στο ρόλο του Κοσμά, ενός εραστή μάνας και κόρης με πολιτικές φιλοδοξίες και της Έφης Καλομοίρη στο ρόλο της Λετονής Νάντιας που όλοι νομίζουν ότι είναι πεθαμένη αλλά είναι όμως ζωντανή με την Ιοκάστη να κάνει …  φοβερές εικασίες για τον “δολοφόνο” της!

Πρόκειται για μια απίστευτα καλοστημένη παράσταση που όπου την… πετύχετε, θα πρέπει να την δείτε!

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων πέραν του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού & Τουρισμού Νίκου Κοροβέση, ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο υπ. βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος, μέλη θεατρικών ομάδων και πολιτιστικών συλλόγων της Ηλείας και πάρα πολύς κόσμος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος