FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Σεφερλής: “16 χρόνια μετά και δεν θυμόμαστε ή κάνουμε ότι δεν θυμόμαστε;”

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:

seferlis-giannis

ΚΤΙΡΙΟ ΑΝΟΒΕΡΟ

     Πολύ ντόρος γίνεται τώρα τελευταία για το  κτίριο Ανόβερο.

Από την μια οι ‘’μύδροι’ και οι ‘’βολές’’  του κου Αντιπεριφερειάρχη  Ηλείας, από την άλλη της μείζονος Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια για πεταμένα λεφτά, που πράγματι έτσι είναι. Δεν γνωρίζω από πότε οι κοι  σύμβουλοι

συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ασχολούνται με τα κοινά, αλλά ηλικιακά θα πρέπει να θυμούνται και οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι παρατάξεις των οποίων αυτοί είναι συνέχεια είχαν από κοινού συναποφασίσει και μεταβεί στο Ανόβερο για να δουν και να παραλάβουν το έργο.

     Για τα πεταμένα λοιπόν λεφτά έχουν κοινή ευθύνη.

     Ο  υπογράφων πριν 15  περίπου χρόνια είχα δημοσιεύσει τις απόψεις μου γύρω  από το  κτίριο Ανόβερο που υπήρξε πολύ μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο για την εποχή του.

    Μεταξύ των άλλων έγραφα ότι το κτίριο ποτέ δεν αγοράστηκε για να στηθεί.  Άλλοι ήταν οι λόγοι. Το κτίριο ήταν κατάλληλο για τις κλιματολογικές συνθήκες στο Ανόβερο και εντελώς ακατάλληλο  για την περιοχή μας. Περισσότερο με θερμοκήπιο θα έμοιαζε παρά με κτίριο γραφείων, λόγω των υλικών της κατασκευής του.

    Επίσης έγραφα ότι το κόστος κατασκευής ενός κτιρίου ίδιων διαστάσεων  κατασκευασμένο από συμβατικά υλικά θα στοίχιζε τα μισά και λιγότερα χρήματα.

    Όλοι είχαν μείνει όμως ικανοποιημένοι από τον χαρακτηρισμό που του έδωσαν οι νομαρχιακοί.

Κτίριο ‘ Ολυμπιακής ευαισθησίας και εικονικής πραγματικότητας’

ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΑΝ  ΠΛΗΡΩΣ

    Αν ανατρέξουμε στον Πυργιώτικο τύπο εκείνης της περιόδου θα μπορέσουμε να φρεσκάρουμε την μνήμης μας που μοιάζει με χρυσόψαρου.

    Βέβαια τότε κανείς δεν έδωσε σημασία .

    Η εξήγηση για μένα απλή.

    Είχαν πάει εκπρόσωποι και των δύο μεγάλων παρατάξεων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης  (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ) στο Ανόβερο για να δουν και να παραλάβουν το έργο.

    Ποιος θα έδινε σημασία στα γραφόμενα ενός μέλους του Νέου Αριστερού Ρεύματος (η Ανταρσύα τότε δεν υπήρχε) μπροστά στην λαίλαπα του τότε

Δικομματισμού.

Ερχόμαστε στο σήμερα

       Το έργο(κτίριο) δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ εντυπωσιακό όπως γράφτηκε αυτές τις μέρες στον τύπο.

       Πράγματι είναι ένα  κτίριο-“φάντασμα” που κόστισε περίπου 1 εκατ. ευρώ και σκουριάζει στις αποθήκες του ΑΣΟ όπως δήλωσε σε συνέντευξη του ο κος Αντιπεριφερειαρχης   και οι κοι σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια.

      Μόνο που αυτό το γεγονός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Το κτίριο ήταν από  την αρχή ακατάλληλο, δεν έγινε ξαφνικά σήμερα.

     Υπάρχουν ευθύνες;

     Σαφέστατα.

     Μόνο που δεν πρέπει να τις αναζητήσουμε σε αγνώστους.

Έχουν διάθεση  ο  κος Αντιπεριφερειαρχης   και οι κοι σύμβουλοι της μείζονος Αντιπολίτευσης στην περιφέρεια να την αναζητήσουν στις παρατάξεις των οποίων αυτοί αποτελούν συνέχεια;

Για να μην επαληθευθεί ότι ‘ κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει’.

Οι ευθύνες είναι πολιτικές.

Γιάννης Σεφερλής, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος