FOLLOW US: facebook twitter

“Έλα και εσύ να τρέξεις μαζί μας”

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

olympiaki-idea-poster

Ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας σε συνεργασία με  την  ΕΘΝΟΑ, την ΚΕΔΕ, τον ΣΕΓΑΣ, την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργανώνει σήμερα το απόγευμα σειρά εκδηλώσεων στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας & Αθλητισμού και είναι αφιερωμένες στον Πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων  θα ξεκινήσει  με το καλωσόρισμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθυμίου Κοτζά ενώ θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γεωργίου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου,  του Υπεύθυνου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού κ. Διονυσίου Καρακάση, του Καθηγητή του Παν. Πελοποννήσου και Επίτιμου Κοσμήτορα της Δ.Ο.Α., κ. Κων/νου Γεωργιάδη και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του κ. Ισίδωρου Κούβελου, Πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Μαθητές των σχολείων θα απαγγείλουν τον Ολυμπιακό Ύμνο και θα παρουσιάσουν Δρώμενα με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακή Διαδρομή – 1ος Βικέλιος Δρόμος

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, την ώρα της δύσης του ήλιου θα δοθεί  η  εκκίνηση του 1ου  Βικέλιου Δρόμου, ενός συμβολικού αγώνα, που θα ξεκινήσει  μπροστά από το δημαρχείου της Αρχ. Ολυμπίας και μέσω μιας διαδρομής που θα  περάσει  εμπρός από  τον αρχαιολογικό χώρο το μνημείο του Κουμπερτέν και εν συνεχεία από το κέντρο της πόλης, θα καταλήξει και πάλι στο δημαρχείο της πόλης. Σημειώνεται ότι ο αγώνας δεν θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, με μοναδικό σκοπό την επιβράβευση της συμμετοχής και της προσπάθειας, αλλά και την ενίσχυση της αθλητικής κουλτούρας.

Δικαίωμα συμμετοχής στον συμβολικό αυτό αγώνα, 1500 μέτρων,  έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα στους τομείς ασφαλείας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την απονομή αναμνηστικών μεταλλείων στους συμμετέχοντες θα ξεκινήσει το Olympic Day Party, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους.

Ώρα  19.00:  Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Αρχ. Ολυμπίας

Τελετή Έναρξης – Ανάκρουση Ολυμπιακού Ύμνου – Χορωδία

Καλωσόρισμα  Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Ευθυμίου Κοτζά.

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ, κ. Γεωργίου Πατούλη.

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Γεωργίου Γεωργιόπουλου.

Χαιρετισμός Υπεύθυνου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων της

Γεν. Γραμματείας  Αθλητισμού, κ. Διονυσίου Καρακάση.

Χαιρετισμός από τον Καθηγητή Παν. Πελοποννήσσου και Επίτιμο Κοσμήτορα της Δ.Ο.Α., κ. Κων/νο Γεωργιάδη.

Ομιλία  από τον κ. Ισίδωρο Κούβελο, Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Προέδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος, Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Μέλος της Επιτροπής για τον Πολιτισμό και την Ολυμπιακή Κληρονομιά της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ερωτήσεις – Συζήτηση

Ώρα 20.00:      Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Έναρξη 1ου Βικέλειου αγώνα δρόμου

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

Ώρα 20.45:      Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

Απονομή Διπλώμάτων συμμετοχής στους μετέχοντες.

Ώρα 21.00:      Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας

                        Olympic Day Party – Τελετή Λήξης

Με την συμμετοχή των Νέων Μετεχόντων της 56ης Συνόδου της Δ.Ο.Α.

Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στον Πρώτο Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτριο Βικέλα, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην επιτυχημένη αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στην μετέπειτα παγίωση του θεσμού.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Νομικό Πρόσωπο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου σε συνεργασία με την ΕΘΝ.Ο.Α. και στηρίζονται από τον Δήμο Ολυμπίας, την ΚΕΔΕ το ΣΕΓΑΣ και την ΓΓΑ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Ολυμπίας, η ΑΟΛΜΟ και ο Σύλλογος Γυμναστών Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος