FOLLOW US: facebook twitter

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς όλη η Ηλεία σε πείσμα του κορονοϊού

Ημερομηνία: 07-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Φιλότιμες προσπάθειες καταβάλλουν όλοι οι δήμοι για τον στολισμό και τον εορταστικό διάκοσμο στέλοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους δημότες

Αν και τα φετινά Χριστούγεννα θα τα γιορτάσουμε στην σκιά της πανδημίας και σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης, με το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς να παραμένει μάλλον κλειστή τις φετινές γιορτές, οι δήμοι της Ηλείας, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να δημιουργήσουν ένα κλίμα γιορτής και χαράς για να ξορκίσουν την μελαγχολία των ημερών που άλλοτε ήταν οι πιο γιορτινές, οι πιο φωτεινές και οι πιο χαρμόσυνες του χρόνου!  Σίγουρα φέτος το παραμύθι της μαγείας των Χριστουγέννων δεν θα το ζήσουμε, ωστόσο το εορταστικό κλίμα σε πείσμα του κορονοϊού και των δύσκολων καιρών είναι εδώ και όλος ο νομός βαδίζει πλέον σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Με μικρότερους προϋπολογισμούς σαφώς γιατί υπάρχουν άλλες ανάγκες που προηγούνται και παρότι οι φωτεινές γιρλάντες και τα λαμπιόνια μπορεί από κάποιους να θεωρούνται πολυτέλεια στις μέρες μας, εντούτοις έχουμε ανάγκη μέσα σε αυτήν την απέραντη ερημιά και την μελαγχολία, να δούμε την πιο φωτεινή και αισόδοξη πλευρά της ζωής. Αυτό θα είναι άλλωστε και το φετινός μήνυμα των Χριστουγέννων. Να σταθούμε ξανά όρθιοι για να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Στο δήμο Πύργου

Άρωμα Χριστουγέννων μύρισε λοιπόν και στον Πύργο, όπου τα συνεργεία του δήμου και ο ΔΟΠΠ συνεχίζουν να στολίζουν την πόλη, ενώ ήδη στους κεντρικούς δρόμους και το εμπορικό κέντρο τοποθετήθηκε  ο εορταστικός διάκοσμος και οι φωτεινές γιρλάντες άναψαν, δίνοντας μια ξεχωριστή λάμψη στην έρημη πόλη. Στα.. χρυσαφιά έχουν ντυθεί η οδός Γερμανού και η Ερμού, οι πεζοδρομοι της 28ης Οκτωβρίου και της Λετρίνων, και ο στολισμός συνεχίζεται στις  οδούς Πατρών και Μανωλοπούλου, στην πλατεία Μεταξα στα Χαλικιάτικα,στην πλατεία Ιατρίδη, στην πλατεία Δικαστηρίων, στον Άγιο Σπυρίδωνα ,στον Άγιο Ελευθέριο στον Ανθόπυργο, στον κόμβο Σπιάντζας στην οδό Κατακόλου, στην πλατεία Καλάκου στο παλαιό νοσοκομείο ,στην Δεξαμενή, στον κόμβο προς το ΚΤΕΛ στην οδό Πατρών, στην πλατεία Κύπρου, και στην πλατεία Αυγερινού. Στην πλατεία ΟΤΕ τοποθετηθηκε και άναψε τα φώτα του το ένα από τα δύο Χριστουγεννιάτικα δέντρα που θα κοσμήσουν την πόλη του Πύργου, πρόκειται για το Δέντρο που πέρυσι βρισκόταν αυτές τις ημέρες στην κεντρική πλατεία. Έτσι στην κεντρική πλατεία θα στολιστεί νέο δέντρο που έχει προμηθευτεί ο δήμος αφού στόχος είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλης του Πύργου να είναι εντυπωσιακό.

Τέλος να πούμε ότι ήδη στολίστηκε και η πλατεία στο Κατάκολο, όπου τοποθετήθηκαν το δέντρο, η φάτνη και ο εορταστικός διάκοσμος που φωτίζουν τα βράδια την είσοδο του έρημου από κόσμο λιμανιού.

Στο δήμο Ήλιδας

Και στην Αμαλιάδα όμως από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, άρχισε να τοποθετείται ο εορταστικός στολισμός καταρχήν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην πλατεία Αγίου Αθανασίου έφτασε και στολίζεται το μεγάλο φυσικό έλατο που προμηθεύτηκε ο δήμος από το Χρυσοβίτσι.

Η αγορά είναι ήδη φωτισμένη με πωλύχρωμες φωτιστικές γιρλάντες, ενώ τα συνεργεία του δήμου στολίζουν τώρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αγίου Αθανασίου, εκεί που άλλοτε ήταν το επίκεντρο όλων των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Ήλιδας και που δυστυχώς φέτος θα εκλείψουν λόγω κοροοϊού, όπως άλλωσε γίνεται παντού.

Ωστόσο, στόχος της δημοτικής αρχής είναι να κάνει λιγότερο μελαγχολικό το τοπίο και να στολίσει όσο καλύτερα μπορεί την πόλη της Αμαλιάδας για να νοιώσουν οι δημότες της ότι έρχονται Γιορτές!

Στο δήμο Πηνειού

Ο δήμος Πηνειού, σχεδόν πρωτοπορεί φέτος, αφού από τα μέσα σχεδόν του Νοέμβρη στολίστηκε γιορτινά η πόλη της Γαστούνης, αλλά και οι έδρες των άλλων δημοτικών ενοτήτων, του Βαρθολομιού και του Τραγανού στέλντας παντού ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι δύσκολοι καιροί, σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν.

Η κεντρική πλατεία της Γαστούνης, το δημαρχείο και η αγορά είναι πραγματικά ολόφωτοι και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, ενώ όπως επισημαίνει και ο δήμαρχος  Ανδρέας Μαρίνος, θέλει ο δήμος Πηνειού να είναι ένας δήμος φωτεινός και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Και στην πόλη όμως των Λεχαινών, ο πάντα δραστήριος  Ομιλος Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων που όλα τα χρόνια ήταν πρωτοπόρος στην διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, μαζί με τον Δήμο Ανδραβιδας – Κυλληνης, ανέλαβαν να στολίσουν όλη την πόλη, τους κεντρικούς δρόμους και την αγορά.

Μαζί με τα συνεργεία του δήμου και εθελοντές του Ομίλου Εθιμοτοπικών Εκδηλώσεων, προσπάθησαν να δώσουν έναν γιορτινό τόνο στα Λεχαινά και μάλλον τα κατάφεραν!  Βεβαίως ο δήμος προγραμματίζει και το  στολισμό των άλλων μεγάλων πόλων των Δ.Σ  και όχι μόνο των Λεχαινών.

Ωστόσο και οι άλλοι τρείς δήμοι της Ηλείας, Ολυμπίας, Κρέστενας και Ζαχάρως μπαίνουν και αυτοί στον ‘χορό’ του Χριστουγεννιάτικου στολισμού και προετιμάζονται έτσι ώστε μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο να είναι και αυτοί έτοιμοι να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μαζί με τους δημότες τους, γιατί επισκέπτες από άλλα μέρη και ετεροδημότες, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος