FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά υλοποίησης η αποκατάσταση του δικαστικού Μεγάρου Πύργου

Ημερομηνία: 23-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Τον γ.γ. Δικαιοσύνης, Π. Αλεξανδρή υποδέχθηκε χθες στην πόλη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δ. Δημητρουλόπουλο
-Δέσμευση για χρηματοδότηση των εργασιών και στόχος η έναρξή τους το 2021

Σε τροχιά υλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει η αποκατάσταση του δικαστικού μεγάρου Πύργου, καθώς χθες επισκέφθηκε την ηλειακή πρωτεύουσα για αυτοψία και συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας ο γενικός γραμματέας Δικαιοσύνης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Παναγιώτης Αλεξανδρής.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, ο κ. Αλεξανδρής περιηγήθηκε στο εσωτερικό των δικαστηρίων για να διαπιστώσει τις φθορές και τις ελλείψεις, καθώς και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ενώ είχε και ολιγόλεπτες συζητήσεις με τους εργαζόμενους στο κτίριο.

Ολοκληρώνοντας την αυτοψία του, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή και δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση των εργασιών, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι εφικτή η έναρξή τους εντός του επόμενου έτους.

«Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η κατάσταση είναι δυσχερής. Κάναμε τις συνεννοήσεις που χρειάζεται να δούμε με ποιους τρόπους -δεν είναι και τόσο δύσκολοι- να κινήσουμε τις διαδικασίες και να δούμε πού ακριβώς έχουν μείνει, να εγκριθούν οι αναγκαίες πιστώσεις ώστε να ανακατασκευαστεί να αναμορφωθεί και να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Θεωρώ ότι εάν τρέξουμε γρήγορα και βοηθήσει και η περιφέρεια, εμείς σαν ταμείο χρηματοδότησης δικαστικών κτιρίων, εμείς θα έχουμε το αναγκαίο ποσό πιστωμένο στον επόμενο προϋπολογισμό του 2021, ώστε όταν τελειώσουν οι εργασίες να καταβληθεί. Αν το τρέξει η Περιφέρεια, διότι είδα ότι αρκετά ώριμα τα πράγματα, εγώ εγγυώμαι ότι θα εγκρίνω το ποσό», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Αισιοδοξία για έγκριση της μελέτης

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημ. Δημητρουλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την ανταπόκριση του κ. Αλεξανδρή στο αίτημα του  Συλλόγου και την αισιοδοξία του ότι θα υλοποιηθεί ένα χρόνιο αίτημα του δικηγορικού κόσμου του νομού.

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας έχει από χρόνια αναλάβει πρωτοβουλίες και έχει ξεκινήσει προσπάθειες για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των φθορών του δικαστικού Μεγάρου Πύργου, οι οποίες όμως δεν έχουν τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε από τις κατά καιρούς διοικήσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι προθέσεις ήταν πάντοτε πολλές, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μηδαμινό. Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία, που ξεκινάει με την παρουσία σήμερα εδώ του γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα έχει διαφορετική κατάληξη και θα οδηγήσει στην αποκατάσταση του δικαστικού Μεγάρου Πύργου, ώστε να ανταποκρίνεται πλέον αυτό στην αποστολή του ως ένας χώρος στον οποίο απονέμεται η δικαιοσύνη και στον οποίο οι εισερχόμενοι θα πρέπει να συναισθάνονται ότι γίνεται μια ιερή διαδικασία – και αυτή πρέπει να την αποπνέει το ίδιο το δικαστικό Μέγαρο Πύργου», δήλωσε ο κ. Δημητρουλόπουλος, και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον κ. Αλεξανδρή για τις προσπάθειες που έχουν γίνει και τις ώριμες μελέτες, ευελπιστώντας σε θετική κατάληξη με την έγκριση της  ειδικής χρηματοδότησης.

Μετά την αυτοψία ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία του Συλλόγου με τα μέλη του ΔΣ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος