FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά αναβάθμισης η Εθνική Οδός Πύργου-Καλού Νερού

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Δημοπρατήθηκε το δρομολογημένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έργο

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας της Εθνικής Οδού Πύργου-Καλού Νερού, ύψους 20 εκατ. Ευρώ, καθώς πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός που είχε δρομολογήσει από τις αρχές του έτους ο τότε υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνεργασία με προηγούμενη περιφερειακή αρχη Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε ισχυρό ενδιαφέρον εταιρειών και κοινοπραξιών. Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΟΔΟΣ» με έκπτωση περίπου 48%.

Εφόσον δεν προκύψουν ενστάσεις, θα ακολουθήσει η διαδικασία ελέγχου των απαραίτητων δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και -εφόσον όλα κυλήσουν χωρίς προβλήματα- αναμένεται ως το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες στο α΄τρίμηνο του 2020.

Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, αναμένεται να αλλάξει δραστικά τη σημερινή άσχημη εικόνα που έχει το οδικό δίκτυο, καθώς προβλέπει σοβαρές παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία, οι οποίες θα μειώσουν αισθητά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα τεύχη δημοπράτησης, η βελτίωση θα γίνει σε συνολικό μήκος 54 χλμ, με έμφαση σε θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας (ΜΟΑ), βάσει των μελετών που εκπόνησε η «Εγνατία Οδός», και αφορά αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού, αντιολησθητικός ασφαλτοτάπητας, επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας, κ.λπ. Επίσης, προβλέπεται καθαρισμός και μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κ.λπ.

Στις θέσεις ΜΟΑ προβλέπονται επιπρόσθετα εργασίες ηλεκτροφωτισμού σε όλους τους κόμβους και εγκατάστασης στηθαίων ασφαλείας. Στην Ηλεία προβλέπονται επεμβάσεις σε 23  τέτοιες θέσεις και στη Μεσσηνία επεμβάσεις σε 7 θέσεις ΜΟΑ. Σε όλο το μήκος του εν λόγω οδικού τμήματος προβλέπονται εργασίες καθαρισμού (καθαρισμός και μόρφωση τριγωνικών τάφρων, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας, καθαρισμός μικρών τεχνικών), εργασίες σήμανσης και ασφάλισης, εργασίες στη Γέφυρα Αλφειού και στη Γέφυρα Νέδας, εργασίες ηλεκτροφωτισμου και οδοστρωσίας σε όλο το μήκος του εν λόγω οδικού τμήματος (απόξεση, τοποθέτηση χαλύβδινου πλέγματος, κατασκευή ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας και αντιολισθηρής ασφαλτικής στρώσης).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος