FOLLOW US: facebook twitter

Αυτοψία στο Ποτόκι από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος – Επείγει η εξεύρεση λύσης για την απομάκρυνση των δεμάτων

Ημερομηνία: 23-09-2019 | Συντάκτης:
-Παραμένει εδώ και χρόνια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή και τοξική βόμβα για τον Πύργο

Για το καυτό ζήτημα και την έκταση του περιβαλλοντικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο Ποτόκι από τα δεματοποιημένα σκουπίδια που βρίσκονται εδώ και χρόνια στο ίδιο σημείο, ενημερώθηκε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας Λάμπρος Δημητρόγιαννης από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο στην επιτόπια επίσκεψή τους στο χώρο. Και οι δύο αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που αποτελεί μια ανοιχτή περιβαλλοντική πληγή και τοξική βόμβα για τον Πύργο και την Ηλεία. Όλα αυτά τα χρόνια, από το Ποτόκι πέρασαν δήμαρχοι, περιφερειάρχες και υπουργοί αλλά ως τώρα κανένας δεν μπόρεσε όχι μόνο να δώσει λύση, αλλά να «ακουμπήσει» το πρόβλημα με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι με ευχολόγια και ξεχασμένες υποσχέσεις. Ειδικά από την στιγμή που ο δήμος Πύργου – και κατ’ επέκταση οι δήμοι της Ηλείας- βρήκαν λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων, το Ποτόκι ξεχάστηκε και αφέθηκε στην τύχη του!

Βεβαίως, αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος στο χώρο αυτό και τουλάχιστον είδε και αυτός το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση και ας ελπίσουμε να ευαισθητοποιηθεί και να εξετάσει μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας με ρεαλιστικό τρόπο πως μπορεί να «καθαρίσει» η περιοχή . Αρχικά ο κ. Δημητρογιάννης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Ηλείας στο διοικητήριο, όπου και ενημερώθηκε για τα θέμα τα οποία άπτονται των καθηκόντων του. Βεβαίως ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα του Ποτοκίου και στα δέματα που προέρχονται από τον δεματοποιητή, τα οποία έχουν καταλάβει μια μεγάλη έκταση κοντά στον Αλφειό ποταμό, εδώ και αρκετά χρόνια.

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας στο χώρο, ο Αντιπεριφερειάρχης διαπίστωσε και ο ίδιος την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς πέραν των άλλων στο σημείο αυτό έχει συγκεντρωθεί ένας μεγάλος όγκος πλαστικών.

Όπως ανέφερε ο κ Γιαννόπουλος κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Ποτόκι, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί μία τεράστια περιβαλλοντική πληγή αλλά και συνάμα ελλοχεύει και έναν τεράστιο κίνδυνο, με απρόβλεπτες πραγματικά συνέπειες για όλη την περιοχή, σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιαννης εμφανώς προβληματισμένος μετά την επίσκεψη του στο Ποτόκι, ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσει μία συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να εξεταστούν όλες οι εφικτές λύσεις για την αποκατάσταση του προβλήματος αυτού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος