FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά σύμβασης η ανάπλαση στην Αγία Κυριακή

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:

Προσωρινός ανάδοχος του έργου η «Διάσταση» με 15,42%

-Θέλουμε το ιστορικό κέντρο φιλικό στον πολίτη και στο περιβάλλοντα, τόνισε ο αντ/ρχος Πύργου, Γ. Αργυρόπουλος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Προς συμβασιοποίηση οδεύει το έργο της αστικής αναζωογόνησης του κεντρικού πολεοδομικού ιστού του Πύργου, προϋπολογισμού 977.500 ευρώ, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου επικύρωσε το πρακτικό της διεξαγωγής του διαγωνισμού και ανακήρυξε προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία «Διάσταση ΑΤΕ με ποσοστό έκπτωσης 15,42%, το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό σύμβασης 668.309 ευρώ.

Το έργο προβλέπει την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής πέριξ του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής και χρηματοδοτείται εν μέρει από το πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού ισοζυγίου» και από πόρους του δήμου.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στην οδό Σπετσών(από την συμβολή της με την οδό Γιαννιτσών, έως την συμβολή της με την οδό Μπιζανίου), σε Tμήμα της οδού Μπιζανίου (από την συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου έως την συμβολή της με την της οδό Αγ. Κυριακής χώρο έμπροσθεν Ι.Ν. Αγ. Κυριακής), Τμήμα της οδού Αγ. Κυριακής (από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή), Την οδό Μαθιού (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής έως την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου), στην οδό Παπασταθόπουλου(από την συμβολή της με την οδό Μαθιού έως το τέρμα της οδού), Τμήμα της οδού Διάκου(από την συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου έως την συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή), καθώς και στην οδό Αδ. Κοραή (από την συμβολή της με την οδό Αγ. Χαραλάμπους έως την συμβολή της με το πεζόδρομο επί της οδού Λετρίνων).

Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, καθώς και εργασίες πρασίνου που αφορούν την φύτευση δεντρυλλίων (Ακακίας Κων/λεως) και καλλωπιστικών θάμνων και ποωδών φυτών στα υπό κατασκευή παρτέρια.

Στις οδούς ανάπλασης μεταξύ άλλων θα γίνει καθαίρεση των υφιστάμενων και μη πεζοδρομίων και κατασκευή εκ νέου εκατέρωθεν των οδών, διαμόρφωση ραμπών ΑμεΑ, Διαμόρφωση της διατομής των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας πλην της οδού Σπετσών (καθέτου της οδού Μπιζανίου) που προβλέπεται ως πεζόδρομος και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου led.

«Πρόκειται για μια ανάπλαση η οποία συμπληρώνει ένα σύνολο αναπλάσεων που υλοποιούμε ως δημοτική αρχή στο ιστορικό κέντρο της πόλης, έχοντας ως βασικά σημεία αναφοράς το διατηρητέο μνημείο του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής και την κεντρική πλατεία του Πύργου. Οι αναπλάσεις αυτές, στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, 28ης Οκτωβρίου και Αγίας Κυριακής είναι ενταγμένες σε μια σύγχρονη φιλοσοφία που οδηγεί σε πόλεις φιλικές προς τον πολίτη και με σεβασμό στο περιβάλλον και την αισθητική», ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος