FOLLOW US: facebook twitter

Σε θέση μάχης οι αγρότες της Ηλείας: Προειδοποιητική η χθεσινή κινητοποίηση-Στις 28 Γενάρη έρχονται τα μπλόκα

Ημερομηνία: 17-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”80063″ img_size=”full”][vc_column_text]Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των δυναμικών κινητοποιήσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων στην Ηλεία. Η χθεσινή πρώτη συγκέντρωση στον κόμβο Αγ. Γεωργίου και ο συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου για λίγη ώρα ήταν η πρώτη κίνηση που έκαναν τα μέλη της ΟΑΣΗ για να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους.  Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων στην χθεσινή συγκέντρωση έχυσαν καρδάρες με γάλα.   Όπως έγινε γνωστό οι αγρότες προσανατολίζονται στην δημιουργία μπλόκου στο νομό στις 28 Ιανουαρίου.

Στους αγρότες και κτηνοτρόφους που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο Αγ. Γεωργίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας  Χρήστος Γιαννόπουλος τόνισε πως μόνο μέσα από τους αγώνες μπορούν να κερδίσουν οι αγρότες τα όσα διεκδικούν. Απαρίθμησε δε, κάποιες από τις τελευταίες κατακτήσεις που κατάφεραν το τελευταίο διάστημα, αλλά ο δρόμος των διεκδικήσεων παραμένει ακόμα μακρύς για τους πρωταγωνιστές του πρωτογενή τομέα.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης, η Ομοσπονδία με τους συλλόγους – μέλη της, έκαναν αυτή την πρώτη κινητοποίηση και στις 20 Ιανουαρίου θα συμμετάσχουν σε σύσκεψη στο Μεσολόγγι με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αγροτών από την Πελοπόννησο και τη δυτική Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν τη συνέχεια των δράσεων.

«Είμαστε εδώ με αιτήματα κοινά σε όλη την Ελλάδα όπως έχει αποφασίσει η Πανελλαδική των μπλόκων να στήσουμε μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Τα αιτήματα μας είναι το ασφαλιστικό, το αφορολόγητο το οποίο ζητάμε να είναι 12.000 ευρώ, το μη κατασχέσιμο των λογαριασμών καθώς μας έδωσαν 7500 ευρώ στις επιδοτήσεις μόνο και όχι στα χρήματα που εισπράττουμε από τη παραγωγή. Εμείς θέλουμε ακατάσχετο. Είναι το κόστος παραγωγής που οι εφοπλιστές παίρνουν το πετρέλαιο 0,40. Θέλουμε κι εμείς να παίρνουμε χαμηλό πετρέλαιο χαμηλά εφόδια για να καλλιεργούμε και να τρέφεται ο ελληνικός λαός. Είναι βασικά τα αιτήματα αυτά. Οι έμποροι πάνε και παίρνουν τα προϊόντα και οι παραγωγοί τα πληρώνονται έναν χρόνο μετά ή τους τρώνε τα χρήματα. Γι αυτό είμαστε εδώ σήμερα ως προειδοποίηση και καλούμε τους αγρότες να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και να πάψουν να είναι ραγιάδες. Είναι μία ακόμα προειδοποίηση και σε αυτούς που είναι στους δήμους και στις Περιφέρειας καθώς και αυτοί έχουν παίξει το δικό τους ρόλο για την κατάσταση που είμαστε σήμερα μια και αυτοί έχουν στηρίξει την πολιτική αυτή με όλες τους τις δυνάμεις και να μην νομίσουν ότι θα ξεγελάσουν τους αγρότες άλλη μία φορά» δήλωσε χαρακτηριστικά…[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1547709242038-e6229357-90c0-9″ include=”80064,80065,80066″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot