FOLLOW US: facebook twitter

Σε συναινετικό κλίμα η εκλογή οργάνων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου: Με ευρεία πλειοψηφία Πρόεδρος ο Νώντας Κυριαζής

Ημερομηνία: 02-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95813″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε συναινετικό κλίμα και με ευρεία πλειοψηφία εκλέχθηκε χθες το πρωί στη διάρκεια των δημαιρεσιών το προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, η θητεία του οποίου θα ολοκληρωθεί στις 6/11/2021.

Πρόεδρος εξελέγη με 30 ψήφους σε σύνολο 31 ψηφισάντων ο Νώντας Κυριαζής που αποτέλεσε και τη μοναδική πρόταση για τη θέση από την πλειοψηφούσα παράταξη, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Λιατσής που προτάθηκε από τη δεύτερη κατά σειρά εκλεγμένη παράταξη, αυτή του Κώστα Νικολούτσου και γραμματέας ο Γιάννης Π. Αργυρόπουλος ο οποίος προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξής του και συνονόματο Γ. Αργυρόπουλο, μιας και η παράταξη του Στάθη Καννή που βάσει του Νόμου έπρεπε ως 3η κατά σειρά να προτείνει, δήλωσε στο σώμα πως δεν το επιθυμεί.

Ομοφωνία δεν υπήρξε, καθώς ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Γιάνναρος, ξεκαθάρισε εξ αρχής πως θα ψηφίσει για όλες τις προτεινόμενες θέσεις λευκό ενώ οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσαν πως θα ψηφίσουν  και για το προεδρείο και για τις επιτροπές, όλους όσοι προταθούν όπως και έγινε.

Την έναρξη της συνεδρίασης κήρυξε ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος Νίκος Κοτσώνης ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία και τόνισε πως στο πλαίσιο της διαφάνειας όλες οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταδίδονται ζωντανά στα σόσιαλ μίντια.

Μετά τις καθιερωμένες ευχές για καλή συνεργασία και θητεία, ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος επισήμανε πως πρόκειται για μια τυπική διαδικασία εκλογής οργάνων τονίζοντας πως απαίτησε από τους δημοτικούς υπαλλήλους να στείλουν αύριο (σ.σ. σήμερα) κιόλας τα πρακτικά των αποφάσεων στην Αποκεντρωμένη και να μην εξαντλήσουν τις πέντε ημέρες που τους προσφέρει ο Νόμος, καθώς θα πρέπει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, να συνεδριάσει άμεσα. «Δεν έχουμε περιθώρια για άλλη συζήτηση πέραν της εκλογής των οργάνων. Πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συγκληθεί άμεσα. Το Λιμενικό Ταμείο παραμένει ακέφαλο καθώς έχω ήδη λάβει εις διπλούν την παραίτηση του προέδρου Λεωνίδα Βαρουξή και προφορικά των μελών του Δ.Σ. Επείγει να καλύψουμε τις θέσεις του ΔΛΤΠ όπως επίσης και να εκδώσουμε ψήφισμα, όπως και πράττουν όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Ηλείας όπου θα εκφράζουμε την ανυποχώρητη θέση και απαίτησή μας για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος- Ολυμπία. Με τον Πύργο ως την ατμομηχανή για την υλοποίηση του ζωτικής σημασίας έργου».

Ακολούθως, προτάθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο η ανακοίνωση του Στάθη Καννή ότι δε θα καλυφθεί η θέση από μέλος της παράταξής του, αιφνιδίασε το σώμα. Ο κ. Αντωνακόπουλος μπροστά σε αυτή την εξέλιξη πρότεινε να λάβει τη θέση η Ασπασία Χριστοπούλου Πισιμάνη, ωστόσο λίγο αργότερα ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία έχει εκλεγεί, Λάμπης Αριστειδόπουλος, τόνισε πως δεν την αποδέχονται. Στο σημείο αυτό, και δεδομένου ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον (!) για την κάλυψη της θέσης, προτάθηκε ο Γ.Π. Αργυρόπουλος ο οποίος και εξελέγη.

Χρονοτριβή σημειώθηκε και στο θέμα της ψηφοφορίας των παραπάνω οργάνων, με την πλειοψηφία να διατυπώνει την άποψη ότι η εκλογή μπορεί να γίνει φανερά και χωρίς κάλπη, ωστόσο επιλέχθηκε η μυστική ψηφοφορία και η κάλπη προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες ενστάσεις επί του τυπικού της διαδικασίας.

Επιτροπές

Όσον αφορά την Οικονομική Επιτροπή, προτάθηκαν και εξελέγησαν οι: Αλικάκη – Τζανέτου Ρούλα, Κοτσώνης Νικόλαος, Σκαρτσιάρης Ανδρέας, Παναγόπουλος Βασίλης, Καράμπελας Αντώνης, Αργυρόπουλος Γιάννης και αναπληρωματικά μέλη οι: Βγενόπουλος Ανδρέας, Σπηλιωτόπουλος Γιάννης, Χριστόπουλος Χρήστος, Κωνσταντόπουλος Σπύρος, Παναγόπουλος Γιάννης, Κόρδας Θεόδωρος.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, προτάθηκαν και εξελέγησαν οι: Σωτηρόπουλος Βασίλης, Σπηλιωτόπουλος Γιάννης, Χριστόπουλος Χρήστος, Θεοδώρου Νικόλαος, Μπέλτσος Διονύσης, Κόρδας Θεόδωρος και αναπληρωματικά μέλη οι: Αχτύπης Μαρίνος, Κοτσώνης Νικόλαος, Γεράνιος Κώστας, Φραγκαντώνης Παναγιώτης, Ντοάς Θεόδωρος, Αργυρόπουλος Γιάννης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot