FOLLOW US: facebook twitter

Σε ρυθμούς Let’s Do It χθες όλη η Ηλεία!

Ημερομηνία: 18-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε ρυθμούς Let’s Do It Greece κινήθηκε χθες όλη η Ηλεία, καθώς παιδιά, γονείς, σύλλογοι και φορείς, επιστράτευσαν την καλή τους διάθεση, την φαντασία και την δημιουργικότητα τους και προσέφεραν εθελοντική εργασία για να πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, οι οποίες μάλιστα στα σχολεία ξεκίνησαν στις αρχές της εβδομάδας και κορυφώθηκαν χθες. Το πρόγραμμα αρκετά πλούσιο και η συμμετοχή μεγάλη από  πολλούς φορείς, μικρούς και μεγάλους και απ’ άκρη σε άκρη του νομού. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν πολλές δενδροφυτεύσεις και καθαρισμοί, εξωραϊσμοί σχολείων, βαψίματα, επισκευές κλπ. Το σύνθημα «όλοι μαζί μπορούμε γιατί ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής» κινητοποίησε εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Καθάρισαν το Κατάκολο

lets-do-it-katakolo2

Σημαντικό έργο παρήγαγαν οι εθελοντές στο Κατάκολο στο πλαίσιο των δράσεων του Let’s Do It Greece. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν στην τελευταία δράση του προγράμματος τον καθαρισμό από την παραλία του χωριού έως την κεντρική πλατεία ακολουθώντας και τις σιδηροδρομικές γραμμές. Στο κάλεσμα του νηπιαγωγείου Κατακόλου όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε ανταποκρίθηκαν το δημοτικό σχολείο και οι τοπικοί φορείς και οι σύλλογοι.

Όπως σχολίασε η υπεύθυνη του νηπιαγωγείου Έλενα Αναστασίου «είναι μια εθελοντική εκστρατεία μαζί με τους τοπικούς φορείς. Τους ευχαριστώ όλους που ήταν θετικοί στην πρόσκλησή μου». Από την πλευρά της η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αγγελική Σοφού, δήλωσε ότι «είναι μια πράξη εθελοντισμού να μεταδοθεί το μήνυμα για να ξεκινήσει από τις μικρές ηλικίες και συνδράμοντας στην προσπάθεια του νηπιαγωγείου ακολουθήσαμε και εμείς».

lets-do-it-katakolo

Τέλος ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος» Σπύρος Χιώνης δήλωσε ότι «ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου συμμετέχει στο εθελοντικό πρόγραμμα Let’s Do It Greece με πρωτοβουλία του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Κατακόλου. Στην προηγούμενη εβδομάδα των εκδηλώσεων έγινε διαμόρφωση του κήπου και των εξωτερικών χώρων του σχολείου με πολύ μεράκι και δουλειά και από τα μέλη μας. Στην τελευταία ημέρα ξεκινήσαμε έναν καθαρισμό της παραλίας από κάθε σκουπίδι και μέσα στο χωριό. Πιστεύω ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Κατακόλου για την εθελοντική τους προσφορά, αλλά και στους υπευθύνους του προγράμματος».

Εθελοντές καθάρισαν την παραλία και το δασάκι στην Σπιάντζα

«Γίνε η αλλαγή που περιμένεις»

lets-do-it-spiantza2

Με σύνθημα «γίνε η αλλαγή που περιμένεις», δεκάδες εθελοντές από διάφορους συλλόγους και φορείς, άνθρωποι όλων των ηλικιών, προχώρησαν χθες στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης Let’s do it, στον καθαρισμό της παραλίας της Σπιάντζας και του αλσυσίου.

Με τον εξοπλισμό ανά χείρας, σακούλες απορριμμάτων, σκούπες, τσουγκράνες, γάντια και όλα τα συναφή και κυρίως την καλή τους διάθεση και το χαμόγελο στα χείλη, κατέβηκαν στην Σπιάντζα και έπιασαν δουλειά, μια άκρως καλοκαιρινή μάλιστα μέρα. Έτσι, μέσα σε λίγες ώρες νοικοκύρεψαν το δασάκι και μάζεψαν όλα τα σκουπίδια από την παραλία.

lets-do-it-spiantza

Στην χθεσινή εθελοντική δράση στην Σπιάντζα συμμετείχαν ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάτζας)·  Πολιτιστικός· & Μορφωτικός Σύλλογος «Πύργος Όλοι Μαζί  – 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου –  Ομάδα Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας-   5 ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου, Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, Ηλειοτέχνες κ.α, ενώ παρευρέθηκε και συμμετείχε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικών θεμάτων Πάνος Μπράμος.

Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι στο 1ο δημοτικό και 4ο νηπιαγωγείο Πύργου στο πλαίσιο του Lets do it

lets-do-it-1dim

Ομόρφυναν το «σπίτι» των παιδιών τους!

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων και παιδιών, κορυφώθηκε χθες η εθελοντική δράση εξωραϊσμού του σχολείου στο πλαίσιο «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2016» στη σχολική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του 4ου νηπιαγωγείου που στεγάζεται στον ίδιο χώρο. Από νωρίς το πρωί και συντονισμένα όλοι μαζί με κουβάδες, ρολά,  χρώματα και πινέλα και βεβαίως πολύ όρεξη και μεράκι, προχώρησαν σε δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης  δίνοντας χρώμα στον εξωτερικό μαντρότοιχο του σχολείου με στόχο να τον ομορφύνουν και να φτιάξουν ένα πιο ωραίο περιβάλλον για τους μαθητές.

lets-do-it-1dim7

Μάλιστα στην προσκλητήρια επιστολή προς τους γονείς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου έγραφε: «Να μην λείψει κανείς, είναι σπουδαίο να προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας για να ομορφύνουμε το  «σπίτι» των παιδιών μας!». Το εγχείρημα στήριξε και συμμετείχε  ομάδα γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου Πύργου, όπως και οι δυο νηπιαγωγοί Ελένη Σκόνδρα και Κατερίνα Αντωνοπούλου. Όλος ο μαντρότοιχος του σχολείου βάφτηκε σε γκρι απόχρωση με πολλά εικαστικά γεωμετρικά πολύχρωμα σχέδια, ενώ βάφτηκαν και τα παγκάκια μέσα στο προαύλιο.

lets-do-it-1dim2

lets-do-it-1dim8

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση ξεκίνησε από την αρχή της εβδομάδας και κορυφώθηκε χθες με μεγάλη συμμετοχή. Όπως μας είπε μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος «Ξεκινήσαμε από την Τετάρτη την εθελοντική μας δράση στο πλαίσιο του Let’s do it και θέσαμε ως στόχο τον καλλωπισμό της μάντρας του σχολείου, ένα φιλόδοξο σχέδιο που χρειάστηκε πολλές εργατοώρες, ωστόσο ανταποκρίθηκαν πολλοί γονείς και φτάσαμε σε ένα ξεχωριστό και ωραίο αποτέλεσμα. Ήθελε πολύ λεπτοδουλειά, το σχολείο μας το 1ο δημοτικό έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις και έχει και οικολογική συνείδηση , όπως τα τηγανέλαια που μαζέψαμε και την συστηματική ανακύκλωση που κάνουμε, ήταν πολύ ωραίο αυτό που έγινε».

lets-do-it-1dim4

Στην  πλευρά του μαντρότοιχου που περιβάλλει το 4ο νηπιαγωγείο Πύργου, γονείς, παιδιά και οι νηπιαγωγοί πέρα από τα βάψιμο χθες το πρωί με χρώματα και πινέλα σχεδίαζαν στον τοίχο αριθμούς και γράμματα με χαρτονένια πλαίσια. Η Δ/ντρια του 4ουνηπιαγωγείου Κατερίνα Αντωνοπούλου με τα πινέλα στο χέρι μας είπε: «Ομορφαίνουμε το σχολείο μας σε συνεργασία με τους γονείς αλλά και τα παιδιά του δημοτικού και τους δασκάλους τους που έβαφαν όλη την εβδομάδα και νομίζω πως το αποτέλεσμα  αρέσει σε όλους.

lets-do-it-1dim3

Έχουμε κι άλλα σχέδια, αν μας επιτρέψουν να βάλουμε και παρτέρια με λουλούδια και μάλιστα βρισκόμαστε στο σημείο που πριν λίγο καιρό ήταν γεμάτο με σκουπίδια , τα οποία έχουμε ζητήσει να φύγουν οι κάδοι από το πλάι. Κάνουμε και ανακύκλωση και όλοι φέρνουν από τη γειτονιά τα ανακυκλώσιμά τους εδώ. Πέρυσι πάλι με εθελοντική δράση βάψαμε τον μαντρότοιχο και από μέσα, τώρα κόψαμε και τα χορτάρια και κάνουμε ότι μπορούμε για να ζούνε τα παιδιά μας σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον. Και τα παιδιά έχουν ενθουσιαστεί γιατί νοιώθουν ότι έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο σχολείο τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος