FOLLOW US: facebook twitter

Σε ρυθμούς εκπτώσεων η αγορά της Ηλείας

Ημερομηνία: 09-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Μετά από μια ικανοποιητική κίνηση – δεδομένων των συνθηκών – την εορταστική περίοδο στα καταστήματα

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Σε ρυθμούς εκπτώσεων μπαίνει από σήμερα μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η αγορά της Ηλείας με τον εμπορικό κόσμο να προσδοκά ότι θα διατηρηθεί η καλή εικόνα – δεδομένων των δύσκολων συνθήκων- της εορταστικής περιόδου.

Το γενικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι τις γιορτές η αγορά «ζεστάθηκε» παρά τη δύσκολη συγκυρία και οι Ηλείοι προτίμησαν τα τοπικά καταστήματα,  στηρίζοντας την τοπική οικονομία. Το βλέμμα του εμπορικού κόσμουαπό σήμερα, είναι στραμμένο στις χειμερινές εκπτώσεις σε μια προσπάθεια να “ισοφαρίσουν” με το τζίρο του 2019 που την εορταστική περίοδο δε κατάφεραν να πιάσουν.

Με τις χειμερινές εκπτώσεις να διεξάγονται φέτος για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια χωρίς να έχουν προηγηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοέμβριου – η κατάργηση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα των εμπόρων – οι προσδοκίες είναι αυξημένες.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι βρισκόμαστε εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων που οδηγούν τους πολίτες σε περιορισμό των δαπανών τους, οι έμποροι ελπίζουν ότι οι γενναίες εκπτώσεις που υπόσχονται για το επόμενο δίμηνο, θα προσελκύσουν τους καταναλωτές ώστε να προχωρήσουν σε αγορές.

Ήδη τα κατάστημα της Ηλείας ξεκίνησαν από τις προηγούμενες μέρες τις πρώτες προσφορές οι οποίες μάλιστα φτάνουν ήδη σε κάποια προϊόντα το 50% δείχνοντας τις …προθέσεις των επιχειρήσεων για την εκπτωτική περίοδο που ακολουθεί. Άλλωστε κατά τη περίοδο αυτή επιδιώκουν να ρευστοποιήσουν τα αποθέματα της χειμερινής σεζόν και να «γεμίσουν» τα ταμεία τους στην έναρξη της χρονιάς.

Η. Ξανθούλης: “Πήγαμε καλά δεδομένων των συνθηκών”

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης επισήμανε ότι την εορταστική περίοδο η αγορά κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, δεδομένων πάντα, όπως είπε, των συνθηκών και των χρημάτων που είχαν οι καταναλωτές για ψώνια.

“Ο κόσμος προτίμησε την τοπική αγορά για τα ψώνια του και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Όπως ενημερωθήκαμε από τις εταιρείες κούριερ τα δέματα που διακινήθηκαν από τα e shop ήταν λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος επέλεξε την τοπική αγορά. Πιστεύουμε ότι θα συμβεί το ίδιο και τώρα και οι καταναλωτές θα ξοδέψουν αυτό που μπορούν στα καταστήματα της πόλης όπου υπάρχει αφθονία και ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές για όλους”.

Ο κ. Ξανθούλης σημείωσε ακόμα ότι μπορεί ο εορταστικός τζίρος να ήταν μειωμένος σε σχέση με το 2019 ωστόσο τους ικανοποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι καταναλωτές προτίμησαν τα τοπικά καταστήματα, κάτι που ευελπιστούν ότι θα συμβεί και στις εκπτώσεις.

Φ. Νικολόπουλος: “Συνεχίζουμε με μεγάλες προσφορές”

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αυξημένη κίνηση την περίοδο των εορτών τονίζοντας ότι οι δημότες και οι επισκέπτες επέλεξαν τα τοπικά καταστήματα για τις αγορές τους. “Οι γιορτές κινήθηκαν σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, η κίνηση ήταν αυξημένη μετα από δυο χρόνια κορονοϊού και ο κόσμος έδειξε ότι ήθελε να βγει, να κάνει αγορές και να διασκεδάσει σε μια πόλη που με τη συνεργασία του δήμου διοργανώσαμε πολλές δράσεις δημιουργώντας εορταστικό κλίμα. Πλέον, τα καταστήματα είναι έτοιμα για τις χειμερινές εκπτώσεις με μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις ικανοποιώντας κάθε επιθυμία των καταναλωτών. Ευελπιστούμε ότι και την εκπτωτική περίοδο θα προτιμήσουν την τοπική αγορά”.

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος θέλησε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες του αλλά και τους επισκέπτες για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην τοπική αγορά  και τους προέτρεψε να συνεχίσουν να επισκέπτονται τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις και να πραγματοποιούν τις αγορές τους επωφελούμενοι την ευκαιρία των μεγάλων εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου ενώ τα καταστήματα επίσης θα μπορούν προαιρετικά να είναι ανοιχτά την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ αν και με απόφαση τους οι Εμπορικοί Σύλλογοι του Νομού έχουν επισημάνει ότι θα παραμείνουν κλειστά όπως κάθε Κυριακή.

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος